Quantcast
Channel: Radu F. Constantinescu
Viewing all 1084 articles
Browse latest View live

HOME O’CLOCK

$
0
0


Cum înot toată ziua 
printre cuvinte ascuțite ca dinții 
încercând să înțeleg care vor să mă muște pe mine și care pe alții… 
doar ca să ajung la tine 
care nu mă întrebi ce am făcut 
când se vede pe fața mea că am făcut pe dracu’ ghem.

Cum mă ajuți să mă curăț de realitate pe preșul de la intrare 
ca să pășesc în acest templu păgân 
unde singura religie e dragostea, 
unde nu se spun rugăciuni, doar se tace cu două înțelesuri. 

Cât îți sunt de recunoscător când îmi citești de pe buze 
cu buzele tale, 
când facem fraze întregi din liniște 
cu punctuație de zâmbete. 

La noi până și poezia e făcută din rime… îmbrățișate. 

Și cât de mult tact trebuie să ai 
ca să-mi arăți până și realizările tale ca pe niște realizări ale noastre. 
Știi… de obicei e pe dos. 
Multe femei au impresia că nevasta de general știe să conducă armate, nevasta de pilot n-are nevoie de carnet ca să știe cum se face și brusc apari tu. Parte din acea rară categorie care știe că rucsacul nu e coechipierul alpinistului și refuză să fie rucsac. 

Tu, care schimbi zilele negre în ore colorate
și-mi scoți fire și nopți albe. 
Tu, pe care n-am reușit să mi te scot din vis nici după ce mi te-am băgat în pat. 
Cum ai reușit să mă faci să aștept toată ziua să se facă ora pe care aș putea-o numi “HOME o’clock”?
It’s home o’clock. 
E acasă fix. 
Acasă și cinci săruturi. 
Acasă și un sfert de preludiu. 
Acasă și jumătate eu. 
Acasă și jumătate tu. 
Nu pune alarma. Nu vreau să mă trezesc decât când o fi, ca pentru orice om,  timpul să adorm. 
Nu știm ce ne așteaptă după moarte, dar și dacă ar fi un rai, parcă tot mai fain ar fi să mergi dintr-un rai în altul! 
Sunt nesimțit? Cer prea mult de la viață? 
Poate. Dar nu vreau să las pe mâine ce pot să iubesc astăzi. 
Ziua de mâine nu e garantată. 
Viitorul se poate întâmpla și fără mine. 
Va fi ora acasă fără ceva. 
Acasă fără cineva. 
Dar fără cineva… oare se va mai numi acasă? 

Ce spun bărbații când vorbesc despre femei? (Nu te aștepți la așa ceva!)

$
0
0



Vorbesc despre frumusețe. 
Frumusețea unui gest. 
Frumusețea unui caracter.

Vorbesc despre timp. 
Timpul pe care îl înfruntă împreună.
Timpul căreia EA îi dă valoare. 

Vorbesc despre cuplu. Pe care ea îl transformă într-o familie.

Uneori vorbesc despre iertare. 
Despre vorbe rostite. Despre vorbe RĂSTITE. Pe care nu le mai poți lua înapoi. Și nu le poți șterge cu alte vorbe. 

Unul are mușchi. Altul are ochelari. Altul o emisiune. Sau o misiune. 
Mai mulți au voce... Dar vocea le tremură când răspund la întrebări. 

Și munți atât de grei se țin, se țin ușor
Pe umerii tăi slabi.

Carla’s Dreams ne-a făcut să vorbim despre femei. 
Întrebări simple.
Răspunsuri greu de dat.

Întrebări imperfecte. 

Sfinții sunt plictisitori. 
Știind prea bine asta, Carla’s Dreams le-a cerut demonilor… să vorbească despre îngerii din viețile lor. 

Vorba lui: V-am cuprins ,)







Chiar și ceea ce se cucerește cu inima se păstrează cu capul!

$
0
0



Sigur că e incomod că renunți din start la un plan, dar nimeni nu a spus să renunți “din start”. Când începe un plan? Sigur nu cu prima cărămidă, ci cu prima linie pe care o trage arhitectul. Tu ești arhitectul planurilor tale așa că, dacă te pricepi doar la desen, mai cheamă și pe unul care se pricepe să calculeze. Arhitectura înseamnă, de exemplu, să evaluezi corect o structură, la ce greutate rezistă și cum se va comporta la un cutremur. 
Așa trebuie să tratezi și visul. Ca pe o casă. Să-i gândești baza, să vezi dacă poți să îl susții, “să faci cu bună voie tot ce poți și să suferi fără să te vaiți atunci când trebuie”. 
Oamenii de afaceri fac un “calcul de fezabilitate” înainte să-și pună toți banii pe un proiect. În mediul din care vin, televiziunea, am văzut multe episoade pilot ale unor seriale care nu s-au mai făcut sau au suferit modificări după vizionările de test. Chiar și protagoniștii s-au schimbat dacă nu aveau suficientă putere de atracție. V-aș putea da exemplu un serial care a avut câteva sezoane, deci, de succes, și în care cuplul care ar fi trebuit să fie “supporting” a avut atâta lipici încât accentul s-a mutat către ei și au devenit încet încet protagoniști sau un altul unde doi actori aflați de asemenea în linia a doua au furat lumina în așa hal încât li s-a făcut propriul serial! 
Așa trebuie să fie și visul tău! Adaptabil. 
Ideea că nu trebuie să faci compromisuri ascunde adesea personalități inflexibile, dictatoriale și excesiv de orgolioase. Modificări, nu compromisuri. La noi se spunea “fine tuning”. Ca visul tău să meargă mai departe trebuie să își mai dorească și alții să viseze la fel. Fie că sunt clienți, fie că sunt coechipieri. 

Sunteți de acord? Acum vine partea riscantă: nefericirea multor “millennials” vine din dorința părinților de a avea tot ce n-am avut noi: bicicletă, jocuri pe calculator, ÎNCREDRE. 
E minunat ca un copil să crească înconjurat de încurajări, sprijin, să-l facem să aibă încredere. Dar o încredere realistă, nu tâmpenia asta motivațională în care totul e să vrei! 
Ce te faci când dai în comunitate peste alții care cred exact ca tine? Unul mai “special” decât altul! Ce te faci când descoperi că nu ești atât de “special”? Într-o lume în care toate piesele sunt “hit” înseamnă că niciuna nu este! Egalitatea în perfecțiune! 
Ce gogoașă care se sparge la primul contact cu cineva care îți spune “nu”!

Să luăm definiția de dicționar:
SPECIÁL, -Ă, speciali, -e, adj. Care se deosebește de alte lucruri asemănătoare prin trăsături care îi sunt proprii; care se află numai la un lucru sau la o anumită categorie de lucruri; (adesea adverbial) care este făcut, destinat, rezervat pentru a corespunde unui anumit scop; p. ext. ieșit din comun, deosebit de bun, de valoros; excepțional… – Din fr. spécial, lat.specialis.

Ce facem dacă toți sunt speciali? Au toți în comun faptul că sunt ieșiți din comun?! 
Voințele tuturor sunt ca niște mici biluțe de oțel. Adorabile, că încă sunt mici, dar care mai mult se resping decât lucrează împreună. 
Pe cât de puternice le sunt voințele, pe atât de slabă pregătirea să lupte pentru ceea ce își doresc. Există un rău al binelui? 

Copiii noștri nu mai trebuie să lupte. 
E suficient să ceară. 
Tu așa ai obținut tot ce ai? 
Să nu te miri dacă “ăla mic” nu-ți seamănă! 


În loc să pornească de la o linie de start de la care să urce, copilul secolului XXI, căruia i s-a spus în familie că e un “rege” și care chiar se poartă ca un mic dictator, dă peste comunități întregi de “regi”. Și cade de la înălțimea tronului său imaginar până la nivelul unui “insuficient” la mate. Cade în grupul celor nepopulari. Se întâlnește cu prietenia, dar nu știe să o recunoască pentru că n-a mai întâlnit-o. El are acasă doi sclavi.
Despre sindromul micului dictator am citit în anii 90 și mi s-a părut o prostie.  Eu nu ridicam ochii când mă certa tata. Nu zic că era bine, dar noi nu am înlocuit o eroare cu soluția corectă. Am înlocuit-o cu altă eroare. De la bătaie pentru orice am ajuns la un sistem în care copilul nu mai este de vină pentru nimic. Am trecut dintr-o extremă în alta. Tocmai de dragul lor trebuie să ne revenim. 
Copilul trebuie să învețe responsabilitatea. 
Tot prin anii 90 eram gata să mă bat cu orice susținător al argumentației despre “the human animal”. Acum mă recunosc învins. Este atât de mult animal în om încât e mai bine să știm cine suntem decât să ne iluzionăm! 
Când citeam la Freud că ăștia mici și adorabili sunt orice, numai puri nu, iar educația vine să echilibreze balanța între instincte și intelect ziceam că Freud e depășit. Acum cred că mai avem nevoie de 20 de ani ca să înțelegem tot ce a încercat să ne spună. 
Culmea e că familia este în același timp cel mai cunoscut demotivator cu o linie de delimitare între părinții crescuți în comunism și cei care au prins puțin din el. Primii nu ne-au prea încurajat către aventură, ci către un serviciu stabil. Cei mai tineri le-au spus copiilor lor că pot face orice, dar nu i-au lăsat să facă nimic… singuri. 
“Lumea e mai nesigură acum” mi se spune. Atunci înseamnă că trebuie să-i pregătești mai bine pentru ea sau să fii pregătit să-i protejezi toată viața. 


Acesta este un fragment din noua carte. Comand-o cu autograf până la miezul nopții! 




Acum 100 de ani era o problemă sexul înainte de căsătorie. Acum e o problemă sexul după :) 5 explicații neortodoxe

$
0
0



În volumul al doilea sunt 5. La liber, explicația numărul 3. Ambiția.

A treia explicație e cea mai brutală. Femeia modernă e un fel de bărbat pe tocuri la job. Muncește cât un bărbat. Câștigă cât un bărbat. Uneori chiar înjură în trafic la fel ca un bărbat. Adio feminitate. 
Nici nu-ți dai seama când s-a întâmplat. 
Uită-te în oglină. Tu ți-ai dedica poezii? 
Vezi cum te porți! Tu ți-ai aduce flori? 
Compară ca în pozele de before and after! Cum erai când căutai? 
Iar tu… bărbate… îți mai aduci aminte când mergeai la sală, făceai două dușuri înainte de întâlnire și miroseai a parfum? Parfumul de bere combinat cu țigări nu are cum să o excite pe soția ta. Iar dacă ai o amantă s-ar putea să nu fie farmecul tău personal, ci hormonii care tropăiau în ea că era NF de multă vreme. 
Iartă-mă, n-am vrut să-ți stric seara. 
Am vrut să-ți repar fericirea. 
Curgea ca o țeavă ruginită. 

Știu îngrijorător de multe femei ale căror vieți profesionale sunt perfecte, dar viețile lor intime sunt departe chiar și de “junior level”. Dacă există o înțelepciune de pat, sunt sigur că ea nu vine cu timpul pentru că multe dintre aceste femei sunt din ce în ce mai greu “fericibile” sau chiar numai “cuplabile”. Pentru situația asta sunt culpabile? Sau e societatea care te împinge să muncești pentru un bine abstract care vine abia la pensie?
La fel de tare cum cred că adevărul e la mijloc în majoritatea situațiilor, tot așa cred că găsirea sursei pentru această frigidizare nu ne va ajuta cu nimic în remedierea situației. Nu merge să zici: A! E vina societății? Ce bine! De mâine redevin femeie! 
Tu nu vezi nimic în neregulă la tine. Când te-ai uitat mai devreme în oglindă ți-ai răspuns că ți-ai aduce flori și ți-ai dedica poezii. Ba chiar ai și face dragoste cu soțul, iar cei doi copii sunt dovada faptului că ai făcut. Măcar de două ori. Da’ chiar nu există pe lumea asta și alte lucruri mai importante decât sexul? 
Sigur că da! Bilanțul contabil al firmei, analiza SWOT pentru un nou business, estimările pentru Q4 când toți cumpără ca idioții cadouri de Crăciun ca să simtă că sunt o familie. La sex îți stă ție capul? 
Interesantă imagine. Să-ți stea capul la sex. 

Și mai interesant este că aceste ambițioase vor să aibă întregul. Totul. Și cariera și familia. Atenție! N-am spus dragostea. Dragostea e un moft. Nu poți să o fotografiezi, nu poți să o faci magnet de frigider. Familia însă! Ce frumos dă pe cover-ul de facebook! Și cât de frumos sună când scrii ca descriere la poză: “Împreună de 20 de ani”. Ca un slogan publicitar pentru o firmă de hârtie igienică. Poți să te ștergi la cur cu anii ăia!
Lipsa sexului într-un cuplu căsătorit este deja o separare. Un “divorț erotic”. Chiar dacă sunt adeptul ideii că trebuie să lupți, nu să fugi, uneori trebuie să înțelegem că lupta își pierde scopul când nu mai ai ce să repari. 


Citește despre toate cele 5 explicații (necenzurate) în PSIHOLOGIE PENTRU OAMENI OBIȘNUIȚI.
Dacă o comanzi acum o primești și cu autograf :)



Vreau să trăiesc, nu să mă plictiSex :)

$
0
0



O cititoare i-a scris lui Radu într-un comentariu că n-ar rezista nicio zi fără mine. Eu cred că n-ar rezista nicio noapte. 
Ce facem noaptea? 
Comunicăm. 
Fără să vorbim. 
Uneori pui un roman întreg de întrebări cu un singur sărut și primești toate răspunsurile cu lux de amănunte cu o singură îmbrățișare. 
Radu își pune ochelarii pe nas și îmi spune pe un ton serios: E normal, primele mii de ani doar corpul a vorbit! Limbajul articulat e o fiță recentă. 
Râd în hohote pentru că are doar ochelarii pe el și e amuzant să porți discuții serioase în pielea goală. 
E o intimitate plăcută, dar nu fără conflicte. Realizez că niciun bărbat dintre cei care mi-au marcat existența nu a fost “pace și prietenie”. Nicio dragoste n-a fost un zen permanent. Și știi de ce? Pentru că așa ceva nu există!
Nici noi nu suntem sfinte! Eu nici nu vreau să par. Când o să mă bucur de mângâieri? La bătrânețe ca în pozele idealizate de pe facebook unde un bătrân și o bătrână merg ținându-se de mână? În poză nu se văd nici artrita, nici greutatea pe care el o simte când respiră după ce a urcat două etaje, nici tristețea ei când se uită la fotografiile din tinerețe când sânii stăteau în aer ca două baloane cu heliu!
Ca să ajungi ca acei doi bătrâni trebuie să ai o tinerețe care să te încălzească. Multe paturi răvășite, multe fantezii trăite intens, orgasme și strigăte. Doar nu credeți că-ți poți găsi iubirea adevărată la 70 de ani?! Poate dacă iubirea are cu 35 mai puțin. 
Femeia vrea să economisească doar bani, dar să iubească fără economie. 
Vrea să fie înțeleasă când nu vorbește, când nici măcar nu e om, când dorința o transformă într-un animal și nu vrea să redevină o persoană respectabilă, ci să se bucure de inconștiența supremă în care te lași pradă de bunăvoie unui bărbat. Nu fugi, nu te împiedici, nu te prefaci că n-ai ce face. 

Câte dorințe nu rămân fără răspuns pentru că ei n-au înțeles că noi am pus întrebarea? 
M-am aplecat să vezi mai bine în decolteu și tu te uitai în telefon. Numerele din agendă vor fi singurele de care o să ai parte! 
Te-am căutat la ore nepotrivite? Pentru că am crezut că ne potrivim. Gândurile mele erau la fel nepotrivite, dar cui să le spun? 

Așa ne mințim toate, că e greu până găsești bărbatul care să vrea o relație, dar greutățile abia de acolo încep și sexul e ca o revoluție care suferă tocmai atunci când iese victorioasă pentru că se transformă într-un regim. Nou, dar tot regim!
Îndrăgostiții erau două gloanțe care călătoreau cu viteza incandescenței, dar s-au înfipt în marmelada căsniciei. Aveai în pat un amant, acum ai o rudă. De gradul întâi mai e doar relația de rudenie. Sexul e de grad inferior.   
Gânduri scandalose ne șoptesc că parcă singurătatea era mai puțin previzibilă!
Sex cu program, parcă vor să le facem plinul pe dos golindu-i sau sex neprogramat care, pentru că s-ar putea întâmpla oricând, nu se mai întâmplă niciodată. Putem să facem și mâine seară, astăzi mai avem 5 episoade din serialul ăla hot. Mâine seară trece și se fac 5 ani pe care nu știi cum i-ai pierdut. S-au terminat și ratele la mobilă și patul arată ca nou. Păstrezi mobila și schimbi bărbatul. 
“Am fost mereu bun cu tine”
“Da, chiar și atunci când ar fi trebuit să fii rău”

Fericirea nu e un program! Nu poți downloada un orgasm! Iar punctul G nu e pe harta GPS-ului tău!

O să vă spun un secret: nici femeile nu-și pot găsi singure punctul G și nici nu cred că există. N-ar fi și penibil să reducem toată arta de a iubi fizic la atingerea unui punct? Facem dragoste sau aprindem lumina pe holul blocului? Știi momentul acela când cauți întrerupătorul pe întuneric. 
Sfântul Graal, Atlantida, piatra filosofală și punctul G. Cum sunt eu fană Harry Potter pot să glumesc că bagheta magică trebuie să știe să facă mai multe vrăji, nu doar expecto patronum!


Acesta este un fragment din noua carte. Comand-o direct din link. 
Niciun text de blog nu se compară cu un capitol întreg! 
Link (sau click pe banner) https://goo.gl/TsQs7y


Formula evaluării corecte a dorințelor.

$
0
0




Formula evaluării corecte a dorințelor. deltaT x e = D


Romanele siropoase au transformat cuvântul “dorință” în ceva care ține doar de carnal. Uite că orice bărbat poate să-și dorească și altceva în afară de femeie. Să fiu mai înalt, să învăț germană, un cont în care cel mai lung număr să nu mai fie iban-ul, noul bmw electric, o casă nouă, un câine (fără aluzii, vă rog) sau să am din nou 20 de ani și mintea mea de acum. 
Desigur, adesea acestea sunt dorințe secundare, borne de atins în calea spre dorința de femeie. Mai ales acel gen de femei impresionabil de mărimea acareturilor bărbatului,  indiferent dacă vorbim de casă, mașină, avere sau pulă. 
Și totuși pot să-mi doresc să câștige echipa favorită. Asta sigur nu o vreau pentru a impresiona o femeie. N-am auzit replică de agățat de genul “știi… eu țin cu Barcelona”. 

Am vorbit literalmente cu mii de oameni pe net și sute de oameni față în față despre ce își doresc cel mai tare. Într-o proporție covârșitoare, când i-am întrebat ce își doresc mi-au vorbit despre ce își voiau să obțină. Foarte puțini despre ce își doreau să păstreze. Motiv pentru care cu mulți dintre ei am mai avut cel puțin o discuție, despre ce își doreau să recâștige. 

Adevăratele dorințe sunt cele pentru care ești gata să lupți mult timp. Poate chiar ani. Poate chiar toată viața. Am notat timpul petrecut în urmărirea unui scop cu delta T. 
Adevăratele dorințe sunt cele pentru care ești gata să muncești oricât. Să-ți pui pe masă ca miză toată energia. Efort și bani, pentru că eu văd banii ca pe niște baterii ca au înmagazinat un efort anterior. Am notat acest cumul de energie cu e. 
Timpul alocat înmulțit cu energia îți dă dimensiunea dorinței. Am ales înmulțirea pentru că dacă oricare dintre ele (energie sau timp) are valoarea zero… și dorința ta tot un zero este. 
Dar formula noastră nu se aplică doar până când ajungi unde ți-ai dorit. Dacă timpul alocat și energia cheltuită se reduc la zero după ce ai obținut ce-ai vrut înseamnă că dorința a murit. Lucru care se întâmplă frecvent cu bunurile materiale și de-asta nimeni nu mă va opri să cred că, dacă există o cale sigură spre fericire, acumularea de bunuri materiale sigur nu e aceea. 
În primul volum din Psihologie pentru oameni obișnuiți am încercat să răspundem la întrebarea dacă dorințele tale sunt chiar ale tale sau sunt implantate de societate, de vânzători abili și chiar de femeia de lângă tine știind că “atunci când vine vorba de seducție bărbații sunt doar amatori”. 
De data aceasta pornim de la premisa că sunt oricum prea multe scopuri pentru o singură viață și lista cu ceea ce vrem va fi mereu mai apetisantă decât aceea cu ce avem. Așa că am inventat la un pahar cu vin formula simplistă de mai sus ca să îi ajutăm pe alții să își ierarhizeze dorințele și astefel să aibă mai mult timp pentru cele esențiale. 
Paradoxal sau nu, primii care au avut un șoc am fost chiar noi. Știți doar cum e… e mai ușor să vezi că alții greșesc decât să admiți că tu alergi după doi iepuri, după o sută de iepuri chiar, dar niciunul nu ar conta prea mult. 
Prima palmă pe care a trebui să ne-o dăm a fost când ne-am dat seama că adesea alergăm după lucruri ușor de obținut sau la modă pentru că lucrurile mari par prea intimidante. Cartea de față este un asemenea scop intimidant. Am avut nevoie de 3 ani și totuși am considerat finalizat doar primul volum, pentru cel de față am mai șlefuit încă aproape un an deși materialul era deja sistematizat! 
Dorințe mai mici și în unele cazuri mai profitabile ne stăteau în drum. Mici comodități, la fel. 
Erau chiar momente când timpul în sine era o problemă, nu pentru că nu l-am fi avut, dar pentru că mai sunt atâtea de făcut și “cum se poate să nu trăiești un pic, să te răsfeți sau chiar să lenevești un pic?”
Muza s-a recunoscut deja un pic hedonistă. Eu am fost nevoit să mă recunosc un pic prea impulsiv. Multă energie pe spații înguste. 
Am făcut chiar un joc. 
Care nu e joc. 
Să presupunem că ne îndeplinim o dorință sau alta. Ce ar urma? 
Când răspunsul nu e satsfăcător… disciplina trebuie să intervină. Zece dorințe mici nu fac cât una mare. Un dressing plin cu haine și pantofi care costă împreună cât o firmă nu valorează cât un start up!
E nevoie de un pic de muncă, dar s-ar putea să descoperi că fiecare dorință neînsemnată e o pietricică într-un rucsac pe care îl duci în spate și când sunt al dracului de multe atârnă greu. Un balast care poate să împiedice chiar și un balon uriaș să se ridice. 
Golește rucsacul, pune-le pe toate pe masă, cântărește-le, mai scapă de o parte din ele, amână câteva și o să vezi că reușești să o duci pe cea mai mare până în punctul în care mulți se vor întreba “cum a reușit”. Dar ai mare grijă să fie a ta. Piatra. Dorința. 

Cei mai mulți oameni au impresia că muncesc pe brânci 
pentru ceea ce vor. 
De fapt muncesc pentru ce vor alții.


Acesta este un fragment din noua carte. 
Comand-o direct din link sau cu un click pe poză :) https://goo.gl/QmTGeX



Îndrăgosteală fără plictiseală. 3 ingrediente pentru relații fericite. Versiunea bărbatului.

$
0
0



E mai comod pentru unii bărbați să spună că “nimeni nu știe ce vor femeile”, decât să facă un mic efort și să înțeleagă ce vor femeile… lor. 
Ne enervăm când o domnișoară zice că “știe ea cum sunt bărbații!”. Ce? Toți suntem la fel? 
Nici ele nu sunt toate la fel! Ba chiar aceeași femeie este altfel în funcție de zi, de starea de spirit și - hai s-o spunem pe aia dreaptă - în funcție de ce ai făcut sau ce n-ai făcut. 
Eu cred că știu ce vrea a mea: Mereu altceva!
Așa că o să vă facem trei mărturisiri din casă, trei tips sau tricks sau cum le-or mai zice acum revistele, dar pe care s-ar putea să nu le găsiți nicăieri. 

Primul ingredient este surpriza. Mulți vor spune “știam”. Din păcate sunt aceia care fac mereu aceleași surprize și se miră că nu mai au același efect. E frumos să oferi flori, de exemplu, dar dacă le oferi mereu pe același, în aceleași situații, chiar și în aceeași hârtie, să nu te miri că se bucură mai mult când e ziua cuiva la job și a servit-o cu praline! 

Al doilea ingredient este implicarea. Să cumperi ceva e una. Să faci ceva cu mâna ta, un mic detaliu adăugat, nu Turnul Eiffel din chibrituri, ceva fin și de bun gust, dar să fie făcut CU MÂNA TA, transformă totul în ceva personal. 

#femeisurprinzatoare ! Urmărește video apoi intră în concurs! E legal să te înscrii la ambele ;) Concursul Ramonei: https://www.instagram.com/ramonaconstantinescu/ Concursul meu: https://www.facebook.com/raduefconstantinescu/photos/a.562921537087314.1073741828.562853963760738/1659232784122845/?type=3&theater
Posted by Radu F. Constantinescu on Tuesday, 27 February 2018


Al treilea este jocul. Transformă chiar și situațiile de conflict în joc. Pe cele mai mici și fără mare miză, pe celelalte trebuie să le rezolvi. Dar o să descoperi că majoritatea certurilor pornesc de la nimicuri. Din țânțar armăsar! De exemplu mie și Muzei nu ne plac aceleași genuri muzicale: eu sunt mai rock, ea e fan disco anii 80. O să vedeți din film cum rezolvăm asta. La fel nu ne înțelegem nici la sporturi. Pentru că o conving greu să se antreneze cu mine, totul e o distracție și rezultatele sunt WOW! Bonus? La final nu-i dau un shake de proteine, ci… ciocolată. E felul meu de a-i spune: arăți trăznet, n-ai de ce să-ți faci griji!



Fără să mă fi întâlnit vreodată  cu ei, zici că sunt “vorbit” cu maeștrii din Atelier du Chocolat de la Heidi! Ei mizează pe surpriză și pe “mereu altceva” în campania Cadouri neplictisitoare pentru femei surprinzătoare! Pralinele Heidi Signature au nu mai puțin de 8 arome diferite! Orice bărbat care este în căutarea unui cadou deosebit pentru o femeie specială din viața lui are 8 șanse să nimerească la casa sufletului cu cel puțin o aromă. 




Pentru femeile speciale din viața mea ciocolata a fost mereu mai bună decât terapia, ceea ce-i face pe cei de la Heidi un fel de psihologi care îți ridică moralul!
Heidi punctează și la pontul numărul doi. În zilele noastre, când totul este automatizat (uneori chiar și sentimentele) pralinele Heidi Signature sunt produse cu elemente realizate manual! Nu sunt un expert în design, dar mi se par absolut superbe! Îți vine…să le mănânci, nu alta! :))
La punctul 3 - JOCUL - au reușit să mă surprindă și pe mine! Poți câștiga PRALINE PENTRU O LUNĂși un exemplar din noul volum Psihologie pentru oameni obișnuiți. 
Trei premii se câștigă pe pagina mea de facebook Link: #HiediSignature 
și trei pe contul de instagram la Muzei :) 

Despre online dating și alți demoni. 10 greșeli despre care nu-ți va spune nimeni…

$
0
0




Hai să lăsăm ipocrizia la o parte! Am trecut din secolul vitezei în era lui ACUM!
Vorba unui fost client al meu, “Online va fi mereu mai simplu”. Chiar și să găsești p****. Pardon, voiam să spun dragoste :))
Când intri pe un site gen Tinder ți se pare că fiecare zi e BlackFriday la sex!
Bărbați la reduceri. 
Femei care și-au mai redus din… așteptări. 
Să te întâlnești efectiv cu 10 bărbați sau femei este ca un 2nd job. Să flirtezi cu 10 online într-o oră e nimic! Copy-paste mesages!
Iată cele mai mari 10 greșeli așa cum se văd ele după un studiu propus de scandalos de inteligentul meu prieten Bogdan. Nu te uita în lista de prieteni că am vreo 10 Bogdan și nici n-ai cum să știi dacă nu e un nume de cod. (Ce-o să-i placă gluma asta! Nume de cod :))))
5 pentru fete / 5 pentru băieți

Pentru ele

1. Nu-ți pune la profil o poză cu Monica Bellucci. Chiar dacă mai e câte un călugăr în vechiul schit care nu o știe, șansele să nu fie dezamăgit când vă înâlniți pe bune sunt zero. 

2. Nu există un timp prea scurt pentru răspuns. Revistele glossy care ți-au spus altfel sunt adesea scrise de femei ale căror vieți sentimentale sunt praf. Normal, stau prea mult la muncă :) Există însă un timp prea… lung. Unii s-au întâlnit deja în cele două săptămâni cu altele. Și una - care arată exact ca tine, dar nu ești tu - l-a sedus deja. 

3. Sindromul NEEEEEEXT! Era o emisiune pe MTV, NEXT! Unde fie o fată, fie  un băiat puteau să meargă mai departe cu o persoană sau să dea… “next”. Să vadă următoarea persoană. Online acest NEXT e al dracului de ușor. Dacă n-ai apucat să înțelegi nimic din tipul cu care vorbești nu e cea mai bună idee să te grăbești. Don’t swipe away a good heart. Nu-s pe toate gardurile. 

4. Nu-i arăta tot. Chiar și bărbații care tratează femeia “ca pe o bucată de carne” o preferă la început… ambalată :)) Dacă după aceea o frig sau o fierb la foc mic e altceva. 

5. Nu-i spune din prima tot ce NU vrei la un bărbat. Nu pentru că s-ar speria de cât ești de acră, ci pentru că mie, de exemplu, mi-ar fi foarte ușor să te mint frumos știind EXACT harta minelor! Lasă-le îngropate! 


Pentru ei. 


1. Nu poți să-ți pui o poză cu mașina la profil și pe urmă să te plângi că dai numai peste femei “pe interes”. Păi cine a început? 


2. Nici să te aștepți că vei găsi online altfel de femei decât vezi pe stradă nu e un pariu prea deștept! Vedetele Playboy NU sunt pe Tinder decât dacă au apărut pe copertă în anii 80 :) Bonus: Ai grijă că sunt multe platforme care plătesc “cliente false”. La fel și multe cluburi. 

3. Nu începe cu un mesaj general, nici cu unul copiat de pe net!!! Bună, Salut sau o glumă gen “Te-a durut când ai căzut din rai”.  Cu cât fata e mai frumoasă, cu atât mai multe mesaje primește. Le știe pe-astea. STAND OUT! 

4. Nu-ți pune selfie-uri la oglindă! Cunosc doar doi bărbați care (își) fac selfie-uri bune și pe ei așa a vrut Doamne-Doamne să-i arunce în lumea asta exagerat de prezentabili ca să ne facă pe noi de râs :) Pentru restul e mai safe să apeleze la un fotograf. Problema e că toți când ajung într-un studio și sunt întrebați “Care-i brief-ul?” răspund “James Bond”. WTF, man! N-ai văzut că Bond Girls mor toate? Cine ar vrea să fie partenera unui tip căruia îi mor toate partenerele!!!

5. Lipsa de răbdare e jale mare. Nu ți-a răspuns la mesaj, dar ai văzut că “ți-a dat seen?”. Dacă te grăbești să-i scrii că ai văzut și - mai rău - să-i reproșezi că nu ți-a răspuns ne faci toată haita de râs! Asta e meteahnă de femeie… și nu din cea mai deșteaptă. Sunt 1000 din motive pentru care un răspuns întârzie. Și unul pentru care nu vine niciodată. Că de fapt, a venit deja. Și tăcerea e un răspuns. 



Pentru că suntem în luna femeilor, concursul CARTEA VERDE de la GreenPoint are o ediție specială de 8 martie! 3(trei)...
Posted by GreenPoint Management on Sunday, 4 March 2018

Viața e o negociere.

$
0
0


Viața e o negociere. Între ce vrei și ce se poate. Între incapacitatea de a exploata un succes și capacitatea de a limita o pierdere. Între imperfecțiunea echipei pe care o ai și scopurile tale ambițioase. Nu există situații care nu se pot negocia. Doar oameni care nu sunt în stare să o facă. Sau nu sunt conștienți că se poate. Ce-ai face dacă ți-aș spune că și o căsnicie fericită e o negociere? Una în care câștigă amândoi. Când nevasta e incapabilă să negocieze și capitulează total, soțul își pierde interesul. Când bărbatul e sub papuc, el nu e singurul care suferă, soția are nevoie de aventură chiar și la 50 de ani! Și o va găsi în altă parte pentru că și-a castrat psihic bărbatul și nu poți avea aventuri cu un eunuc. Ce-ai face dacă ți-aș spune că nu există job permanent? Pe contract e o formulare mai apropiată realității: durată nedeterminată. Ce o determină este capacitatea ta de a negocia CONTINUU atât poziția în companie cât și poziția în domeniul tău de activitate. În multe situații în care am vorbit despre munca mea în social media am punctat un adevăr incomod, dar evident: nimeni nu-ți va spune tot ce știe pentru un bilet la workshop indiferent cât ar costa. Atunci, o să vă întrebați, de ce aș fi eu atât de dornic să vă dau tips & tricks pentru negocieri în condițiile în care cartea costă cât două pachete de țigări sau chiar mai puțin? Pentru că dincolo de aparența mea de calm sunt un om furios. Un om care crede că neștiința i-a furat ani din viață! Nu neștiința în profesiile pe care le-a încercat, dar mai ales naivitatea să creadă că viața e ca un extemporal: faci de 10, primești un 10. Pentru orice “proletar intelectual” ca mine, să faci de 10 însemna că e o idee bună ca firma să te angajeze sau să te păstreze. Pentru orice manager, să ia un om de 10 și să-l plătească de 5 însemna să fie eficient. Din acest punct de vedere scorpile și nesimțiții vor avea întotdeauna un avantaj. Ca să nu ai și tu senzația că ai fost încarcerat nevinovat în închisoarea unei vieți mult sub capacitățile tale îți recomand să caști bine ochii la paginile următoare. Nu va fi ușor. Vorba unei celebre militante pentru drepturile omului, Gloria Steinem, The truth will set you free, but first it will piss you off!! Prima greșeală este să crezi că negociezi cu o persoană. Nici măcar în cuplu nu negociezi cu o persoană! Negociezi cu un context! De exemplu, dacă între șeful tău și tine ar avea aceeași negociere, dar pe Marte, într-un avanpost de coloniști, nu ar mai funcționa argumentul cu “am zeci de CV-uri exact ca al tău, oameni care abia așteaptă să-ți ia postul”! I-ai putea spune “Sigur că sunt, dar chiar și în regim de urgență un înlocuitor ar ajunge aici peste 5 ani, iar tu mai ai 4 până la pensie”. Notă: Cum sunt în esență un hibrid, un om de stânga care crede în meritocrație și nu se regăsește în nicio politică de stânga din trecut sau prezentă, în următoarele tactici de negociere vor găsi instrumente sau chiar arme peștii mici. Pentru cei mari e oricum mai simplu. Ce negociere mai e aia când vii la masa tratativelor cu tancul? Înainte să-ți cunoști adversarul, inspectează câmpul de luptă. Și pe tine însuți. Un proverb arab spune că omul are mai mult decât crede doar două lucruri: defecte și inamici...


Citește mai mult în noul volum din Psihologie pentru oameni obișnuiți. Click pe foto pentru comandă :)


MEN ONLY: Nu renunța la cine ești!

$
0
0



Bărbați - extremă urgență! Suntem înconjurați de ipocrizie și chiar dacă se vor supăra femeile, e adevărul gol-goluț că nu suntem la fel de bine pregătiți ca ele când vine vorba să ne… prefacem.
Ai auzit vreodată că un bărbat a mimat orgasmul!?!
Nu. 
Dar femei care îi aruncă partenerului celebrul reproș: Nu ridica tonul pe stradă? 
Destule!
Ce să zic? Că e OK să ridici și mâna atâta vreme cât nu e în public? Aparențele să fie păstrate! Urâtă educație au primit mulți dintre noi, noroc că ne-am mai deșteptat. 

La naiba cu aparențele! 
Noi nu vrem să părem fericiți. Vrem să fim. 

Nu ne facem selfie-uri cu haștag blessed, preferăm o țigară de după pe care o știm numai noi. Și ele. “Iar ai fumat?” te întreabă ea și crezi că te ceartă. De fapt “țigara de după” e ca “sărut mâna pentru masă”, e ca râgâitul după bere sau strigătul după gol. Un semn că ți-a plăcut. 

The SARTO man
Am creat primul magazin online SARTO bespoke: https://www.sarto.ro/
Posted by SARTO bespoke on Tuesday, 14 November 2017


Prietenii mei de la Sarto Bespoke sunt prea gentlemeni ca să pună mâna pe furci și topoare și să înceapă Răscoala din 2018 împotriva ipocriziei deși ar merita retezată din rădăcină. 
Așa că au optat pentru o Revoluție de eliberare a bărbatului. 
Divorțează de renunțări!



Nu eu trebuie să încap în costum, el trebuie să țină cont de mine! Ce sunt eu? O cola și costumul o sticlă? Nu încape mai mult de 0,33 așa că trebuie să mai slăbesc?




Nu vreau să renunț la micile plăceri ale vieții.





Pe lângă toate ideile lor haioase aș mai adăuga și eu una: 


În lumea asta de hipsteri eu vreau să fiu un gladiator! Alex și Matei au înțeles asta și chiar și la nuntă nu mi-au zis “Ar trebui să mai slăbești”. Mi-au croit, ca pentru orice răzvrătit, o armură splendidă. Mă luptam cu amenințarea cea mai mare din viața oricărui bărbat: O femeie cu o rochie la care s-a muncit două luni și care avea elemente cusute efectiv pe ea. Nu puteam să dansez cu ea arătând ca un chelner într-un costum de-a gata. 
La fel și când dau autografe sau interviuri. Prefer să fie incomode doar întrebările. În costumul meu sunt eu. 86 de kile în viu! 



Sarto Bespoke on facebook: 
https://goo.gl/XuTdzB



Despărțiți, dar… Fiecare cu viața lui în “apartamentul nostru”.

$
0
0




Când am fost invitat de Dorin Chioțea și Maria Linda la Matinalul TVR1 a izbucnit un conflict ascuns. Puține mesaje la vedere, mult mai multe în privat, care îmi reproșau un pasaj din Psihologie pentru oameni obișnuiți, volumul al doilea. 
Pasajul a fost ales de Dorin. Habar nu aveam că o să citească măcar din carte, fiind cunoscut ca fiind un tip greu de impresionat. Ce a inflamat populația? Ideea era că de cele mai multe ori nu iubim, ci doar avem dependențe. Emoționale sau chiar financiare. 
Cum se poate să zic eu așa ceva? Mi s-a reproșat. Vreo 500 de cetățeni m-au informat că nu mai intră pe blogul meu în veci! 
Să regret sau nu? :)

Night video :) Pentru cei care nu sunt "matinali dimineața" :))
Asta cu "matinali dimineața" e a lui Exarhu, dar tirul încrucișat e marca Maria Linda & Dorin Chiotea. SOUND ON!
Posted by Radu F. Constantinescu on Sunday, 4 March 2018


Eu încerc să văd viața așa cum este. Nu cum vrem să pară pe facebook!
Am zeci de mesaje care îmi dovedesc că oamenii au nevoie de afecțiune și când sunt doctori și când abia reușesc să facă acordul între subiect și predicat! Dar mai ales, oamenii INDIFERENT că se cred zei sau filosofi au nevoie de acoperirea necesităților de bază. Altfel jumătate dintre ei ar renunța să mai meargă la serviciu chiar de mâine!!

O să vă prezint un caz care este, din motive de păstrare a intimității, un amestec între 5 cazuri. 



El și ea s-au iubit sau nu… nu e treaba noastră. 
La un moment dat au divorțat.
N-au copii să-i țină împreună. 
Au în schimb rate. La casă. 
Cei care au rate împreună (indiferent ce scrie pe actul de proprietate) știu cât de complicat e să spui “a cui e casa”. Și nici n-au ce să împartă, că 70% aparține băncii. Banca nu e interesată de fericirea ta. Doar de plata regulată a ratelor. 
Tu stai cu fostul. Și neregulată și cu banii luați lunar. 
El stă cu tine. Și frustrat (ca orice bărbat în cazul ăsta) și limitat în opțiuni. 
Cazul nostru combinat e fără scandal. Un bun început, nu?  Da, mereu se poate și mai rău. Nu poți să alungi un om după ce ai stat cu el niște ani, nu? Corect, dar gândește-te că și cu părinții a stat niște ani. 
Unul dintre ei trebuie să fie mai curajos și să facă pasul. Așa cum l-a făcut afară din relație, să-l facă și afară din casă. DAR aici e un mare semn de întrebare. Care dintre ei? 
O să mai iau niște m**, dar n-are legătură cu “cine a înșelat” sau “cine a zis gata!”. Are legătură doar cu un principiu de bun simț: unul rămâne, celălalt primește niște “compensații”. Așa fac oamenii de caracter. Bine, dar de la ce sumă îți poți permite caracter? 
Cam de la aceeași de la care îți poți permite și dragoste!
Unii oameni nu și-o vor permite niciodată. Nici chiar dacă ajung miliardari. Ca să iubești trebuie să știi să dăriuești. Să lași de la tine. 
Iar când ești iubit la rândul tău, nu e nevoie să lași de la tine. 
Ce să faceți cu vieți separate și aceeași adresă? Concurs de gemete prin perete cu noii voștri iubiți? Și cafeaua în 4 în bucătărie. 
“Și? Cum a fost?”
“Am încercat poziția aia care nu-ți ieșea ție”
Știu. Nu-i așa de simplu. 
Asta zicea și Dorin citind din carte: Dacă era simplu și dragostea era pe toate drumurile nu se mai scriau atâtea romane, nu se mai făceau atâtea filme, nu se mai compuneau atâtea cântece”.


P.S. Nu, nu mă interesează câți vor decide după acest articol că "nu vor mai intra niciodată pe blogul meu". Adevărații mei cititori îmi preferă oricum... cărțile. Internetul e fast-food. Comandă direct din link sau cu un click pe poză: 
https://goo.gl/QmTGeX




Ce înseamnă când bărbatul vrea să o luați mai încet chiar la începutul relației?

$
0
0




Bărbatul la începtul relației? 
Foarte bine spus. La începutul relației. Nu la începutul iubirii. Doar v-am zis: Îndrăgostiți-vă! Relații au toți…

Eu am întâlnit mulți bărbați care o luau mai încet la început ca să nu se sperie căprioara. Atenție însă! Ei nu spuneau că o iau mai încet! Ci efectiv lăsau lucrurile să se întâmple ca și când dansau un vals, nu săreau pe ea ca unul abia ieșit din pușcărie care n-a mai văzut o femeie de 10 ani. Totuși, în anumite cazuri poate să fie asta. O temporizare ca să pară gentleman. Nu e. Doar vrea să pară. Și a învățat cum din lecturi nepotrivite. Evită-l. 

Am întâlnit încă mai mulți bărbați care au vrut o temporizare pentru că femeia îi sufoca, sărea etape, venea pentru un one night stand și dimineață se gândea cum să-i redecoreze bucătăria!!! 
Dacă aici te încadrezi, îl înțeleg pe bietul om. Pe de altă parte și pe tine te înțeleg așa că îți dau un sfat din tabăra cealaltă: el știe exact ce vrea. Și nu ești tu. Sau ești tu, dar după un pic de dresaj. Dacă îl sufoci, probabil că ești moartă după el. Prefă-te și tu un pic normală. Măcar până la primul copil. 

Mai există și situația “let her down slowly”. La asta sigur te-ai gândit. N-am ce sfat să-ți dau. 

În final, cea mai probabilă și cea mai neplăcută variantă. Mai încet înseamnă mai rar. Mai rar înseamnă mai mult timp liber. Pentru el. Pentru alta. 

Concluzia? Eu cred în chimie. În generală am avut o profă de chimie extrem de hot. De atunci cred. Sunt un Enoriaș al Atracției cu Degajare de Căldură. 
Când e chimie între doi oameni nu mai contează matematica (nu-și fac calcule); nici geografia (câți km sunt între ei); nici chiar artele (nu e frumos ce e frumos, e frumos ce-ți place ție). 
Într-un asemenea caz chimia nu prea funcționează. Vrei totuși să riști? Ai nevoie de un catalizator! Ceva care să accelereze reacția. Cum ar fi de exemplu când zice el “mai încet, tu zici stop”. Vezi dacă se inflamează.
Dacă nu intră nici acum în reacție poți să te gândești la alt experiment. Cu alt element. 


 
Blogul e fast food. Comandă cărțile.  Din link sau cu un simplu click pe poză :)
https://goo.gl/rgW84A




Ce înseamnă când bărbatul vrea să o luați mai încet chiar la începutul relației. Varianta Muzei

$
0
0





Deși am câștigat detașat la Blogging democracy (s-a votat dacă să scriu eu acest subiect sau Ramona) mai puțin clară victoria față de varianta a treia, venită de la voi, "să scriem amândoi". Doar 10 voturi în urmă. Așa că am fost șmecher: Să scrie și Muza, dar la mine pe blog. Apropo. E bun textul. Cam pe scandal, dar bun. 


Eu nu cred în dragoste la prima vedere. Nici pe Radu nu l-am iubit la prima vedere, dar l-am dorit. 
În asta cred sută la sută. Dorință la prima vedere. Și dacă femeile sunt mai rezervate, la bărbați se vede cum poftesc ca niște copii când trec pe lângă mașina de vată de zahăr! 
Tu ești o fată de zahăr!

Asta vrea orice femeie la începutul unei relații! Să muști din ea! Să vrei sex din prima seară! Sigur că noi vom încerca să nu-ți dăm, că am învățat de la mamele noastre că astea care cedează din prima sunt curve. 
Din păcate și voi ați învățat la fel de la mamele voastre. 

Cum să o iei mai încet? S-au inversat de tot sexele? A apărut băiatul care nu se lasă ușor? Of, Doamne! În curând o să vă mutați voi la noi și o să vă cumpărăm noi flori. Măcar de v-ați pricepe să spălați geamurile. 

La începutul “relației” treaba bărbatului e să vrea să rupă hainele de pe femeie. Treaba ei e să decidă de câte ori îl lasă. 

Ce înseamnă când el vrea să o luați mai încet? 
Nu știu și nici nu mă interesează. Ce cred că ar trebui să intereseze orice femeie este unde ne situăm noi în treaba asta. Cum ne face să ne simțim. Punem surdină sentimentelor din prima? Așa nefericite să fim să nu găsim noi unul care să ne ia când mai tare când mai încet până ajungi să te îmbraci direct pentru job că nu ți-a ajuns noaptea? 
Așa urâte să fim că nu se aprinde niciunul după noi ca luminițele de pom? 
Hai sictir cu luatul tău ușor. Vrem să ne simțim esențiale, nu opționale. 




Blogul e fast food. Comandă cărțile.  Din link sau cu un simplu click pe poză :)
https://goo.gl/rgW84A



Avem puțin, dar nu ne lipsește nimic!

$
0
0



Ne zbatem prea mult pentru bani! Orice absolvent de arte plastice vă va spune că nu sunt nici atât de grozav desenați și toate aerele bancherilor că “nu se pot falsifica” sunt bullshit. La finalul facultății aș fi putut copia perfect operele unor mari maeștrii ai picturii, cu bancnota de 200 de lei m-aș fi descurcat din liceu. 

Tata a murit cu bani în bancă. Eu mi-am propus să mor cu cât mai multe datorii. Măcar așa, când creditorii vor scrie pe coroana mea “regrete eterne” sau “nu te vom uita niciodată” vorbele lor vor fi cu siguranță sincere!
Veșnica pomenire! O să mă pomenească de toți banii. 

Un prieten al lui Radu, Alex Drăgan, spune că orice om are două conturi. numai unul e în bancă. Celălalt e în sufletul lui. El știe când e pe minus. El singur știe când e pe plus. Să te ferească Ăl de sus să-ți intre în faliment caracterul. Să ți se devalorizeze cuvântul. Prea des dat. Prea rar ținut. 

Mulți cred că fac bani când ei doar se vând și e invers: banii îi fac pe ei. 
Mulți cred că au mașini și case scumpe și când colo mai mult au grijă de ele. 
De-asta multe ajung să dureze mai mult decât relațiile. 
Ce lume vitregă în care toți suntem orfani! 
Și cât de multe avem, dar nu mai vedem. 
Și cât de puțin credem că ne lipsește, dar așa puțin cum e, tot ne obsedează. 
Mă simt norocoasă de când am realizat cât de puțin am și cum nu-mi lipsește nimic. Pentru că e mult mai ușor de îndurat când îți lipsește ceva, decât atunci când îți lipsește cineva. 


Cum a ajuns Limba Română să te ajute mai puțin decât o limbă în c*r?

$
0
0





Erich Fromm atrăgea atenția încă din secolul trecut că e o diferență între A FI O AUTORITATE ȘI A AVEA AUTORITATE. 

Între a avea o diplomă.
Și a avea educație. 

Între a avea o funcție 
și a fi demn de ea. 

În acest moment educația în România este compromisă aproape complet! 
Așa cum o pagină de 100k de followeri reali pe instagram este privită cu suspiciune fiindcă toți știm că “followerii se cumpără”, la fel se cumpără acum și doctoratele.

Culmea este că nu cei care și le-au cumpărat se justifică. Se justifică aceia care NU și le-au cumpărat, care au învățat, gândit, muncit. Pentru că văd cum până și “dregătoriile spiritului” se dizolvă încet. Cum în ce? Voi chiar nu vedeți că se p*șă ăștia pe noi? 
Pe diploma ta de absolvent care se scuza când întârzia la curs. Ei au putut să facă doi ani într-un an LA DISTANȚĂ, incapabilule! 
Se p*șă pe cearcănele tale care au apărut prima dată la 19 ani când învățai toată noaptea înaintea examenului. Te credeai un student prost. Că n-ai învățat mai din vreme. Credeai în ideea că la examen, ca să-l iei, trebuie măcar să te prezinți. 
NICI ATÂT NU MAI TREBUIE. 

În curând vor schimba ei și operele marilor clasici. 
Exemplu: 
Mihai Eminescu - Mai am decât un dor

Îmi aduc aminte de prietenul Baciu, când mi-a zis să nu mai folosesc “pe care” și acordul între subiect și predicat când negociem piese auto în Rahova, că o să le plătim dublu dacă își dau seama că nu suntem “de-ai lor”. 
Proababil sfatul acesta se potrivește acum și printre “înalții demnitari”. 

Cu ce tupeu să-i mai spun eu fiicei mele să învețe? Și CE?

Cel mult o limbă străină. 

Când ar trebui să pui punct într-o relație?

$
0
0





Din 2011 și până acum am primit foarte multe mesaje. Mii? Zeci de mii? Multe dintre ele își doreau o concluzie. Să pun punct sau nu? 
“E prea devreme să o terminăm? Ne cunoaștem doar de 3 luni”.
sau
“M-am străduit deja prea mult! Suntem căsătoriți de 12 ani!”

Sufletul nu e o știință exactă! 

Uneori 3 luni sunt prea multe. Alteori 12 ani sunt prea puțini. 
Și știi de ce? 
Pentru că nu ne învață nimeni să fim iubiți și nici n-ar putea, când fiecare dragoste e altfel.
Există educație sexuală în școli. Timidă, dar necesară. Însă o educație emoțională nu-ți dă nimeni, deși ți-ar folosi toată viața! Nu ca atâtea materii din care nu-ți mai aduci aminte nimic, pentru că ai învățat doar pentru notă!

Dacă nu știai, oricine doar privește un story pe instagram este notat și posesorul contului poate vedea satisfăcut, în cerculețe, fețele voastre. Dar fericirea nu e un efect de instagram. 

Când cei doi se iubesc totul merge ca la mașinile noi și cu rezervorul plin! Când ne trece, împingem mașina, pardon, relația, doar-doar o mai ia din loc. Uneori merge, pentru că uitasei farurile aprinse peste noapte și s-a descăract bateria. Alteori poți să o duci la Remat. Programul Rabla pentru Căsnicii pe butuci. Ai reducere la una nouă :)
Relația ar trebui să se termine când s-a terminat dragostea. Vorba Muzei cu Moartea pasiunii. De ce moare așa brusc? Nu poate să se îmbolnăvească și ea un pic înainte? Să dea niște semne?
Le cam dă. Dar cine să le vadă?

Uite așa m-am eschivat de răspunsul cerut din 2011 și până acum. Pentru că nimeni altcineva nu poate să știe cum ți-ar fi ție fără omul acela. Nici ce simți pentru el. Nici ce simte pentru tine. 
Sigur că din felul în care mi se pune întrebarea deduc mereu care este răspunsul pe care îl speră de la mine. Și mi-ar crește fantastic cota dacă l-aș da. Dar aș fi un mare ticălos dacă aș profita de nefericirea oamenilor. Prefer să-i văd fericiți. E mai plăcut să văd poze cu volumele din Psihologie pentru oameni obișnuiți oferite de prieteni și soți iubitelor lor, decât imagini în care lângă carte e un singur pahar “de înecat amarul”. 

Și totuși, când pui punct? 





5 motive să începi o relație de lungă durată… cu o femeie divorțată!

$
0
0




Conduceam când i-am zis Muzei, ea însăși o femeie divorțată: Eu zic să nu ne mai oprim în Câmpina, tipul ăsta nici n-are facebook… dar tocmai noi să falsificăm un concurs? Un tip din Câmpina câștigase cărțile pe care tocmai le cumpărase (editura i-a virat banii înapoi în cont) și dreptul de a avea curieri autorii. 
Mă bucur că am oprit în Câmpina. Un tip mișto, Andrei Dragomir, care la o țigară mi-a dat ideea pentru acest articol. Gaz pe foc a turnat un alt articol de la o mare revistă de afară, care venea cu 7 motive să NU te combini cu o divorțată. Deși avea un intro în care spuneau că nu vor să discrimineze, continuau cu mucii în fasole rău de tot. De exemplu: nu te combina că ai certitudinea unui bagaj emoțional. Ce cretini! Cine NU ARE un bagaj emoțional? Poate virginele!!! O virgină cred că l-a și scris, da’ una cu o diplomă în psihologie. Oare știe ce a zis Freud despre nefu**te?
Hai că m-am enervat. 

1. O femeie divorțată știe deja cu ce se mănâncă un bărbat full time. Pentru multe tipe e un șoc. Un spațiu comun nu înseamnă un spațiu al tău lângă unul al meu! Nici măcar mutatul împreună, această căsătorie de probă, nu-ți poate da o idee despre ce înseamnă să schimbi al tău cu al vostru!

2. O femeie divorțată știe unde a mai greșit. Bărbatul e altul. Problemele… aceleași! Dar când recunoști una care a dus la un scandal monstru nu mai faci aceeași greșeală! E drept, poți face una nouă. 

3. Teoria lui Andrei: Știe când să lase de la ea. Așa este. Și nu cred că poate cineva să nege că așa ceva este absolut fabulos într-o relație, mai ales acum când multe își exersează feminismul acasă.  

4. Știe foarte bine ce vrea. În viață, în casă, în pat. Dacă ești sătul de fițe, acesta e the golden ticket! Desigur, depinde și cine e fostul. După unii e greu să te bagi :)

5. O femeie divorțată nu mai are așteptări nerealiste de la un bărbat! Multe vin într-o relație educate de filmele din șerbet făcute la tonă. Tu nu ești ca eroul preferat, nu spui replici din telenovele și nici nu-i oferi o viață de lux. Atunci se supără. Nu și femeia divorțată. Care vine din filmul ei, genul programului dramă. E doar treaba ta să nu faceți împreună un fel de episodul 2 cu același sfârșit nefericit. 


Ambele volume din Psihologie pentru oameni obișnuițisunt disponibile exclusiv pe www.curteaveche.ro



De ce “să-ți urmezi inima” poate să fie cea mai mare tâmpenie pe care o poți face!

$
0
0




Nu cred că putem număra speakerii motivaționali care îți spun “indiferent ce spun alții, urmează-ți visul”. Cât am reuși să-i numărăm pe cei în activitate mai apar vreo 10.000. E profitabil să le spui oamenilor că pot să fac orice. Dar oare pot? 
În anii 90 voiam să fiu muzician. Și acum iubesc muzica din tot sufletul. Deși pe atunci nu erau motivaționali la kil, aveam de partea mea romanele de aventuri în care eroul pornea cu ultima șansă și ajungea pe primul loc. Încrezător în șansa celor curajoși am încercat să învăț un intrument. N-am reușit. Am dat probă la cor (unde știți că intră toți proștii) n-am reușit nici acolo. Apoi am devenit DJ mințind un patron de discotecă, pe atunci nu erau cluburi, că știu să mixez. Un an m-am chinuit până am reușit primul mixaj. Pe vinil. Am rezistat fără să fiu dat afară pentru că nu erau mulți DJ pe vremea aceea și aveam totuși un talent: știam ce vor oamenii să asculte. Eram un bun “profiler”. 
Diferența între un om care muncește să acopere lipsa talentului și unul talentat a devenit într-o seară extrem de evidentă. Prietenul meu, compozitorul Daniel Baciu, avea o piesă no.1 în Malta și destul de ascultată în UK. A fost invitat în ambele țări ca “DJ set”. Producătorii de acolo nu ar fi crezut niciodată că un om care face muzică dance nu pune și muzică! Maxi Jazz și Sister Bliss de la Faithless au DJ set! Baciu al meu… nu pusese în viața lui mâna pe un platan! A avut însă nevoie de cel mult două ore să reușească!! 
Unde vreau să ajung? Uneori inima și aptitudinile noastre nu arată în aceeași direcție. La fel cum uneori oamenii care îți spun că ești beat ar trebui să te determine să mergi să te culci. 
La fel e și în relații. Uneori omul pe care îl iubești îți face rău. Să te duci ca boul după sentiment ignorând rațiunea poate să îți distrugă viața. 
Nu desconsider importanța muncii. Un talent leneș “se naște vedetă și moare speranță”. E o vorbă din fotbal care cred că îi aparține regretatului Ioan Chirilă, unul dintre cei mai mari jurnaliști și autori de cărți despre sport. Nu e coincidență de nume. E tatăl lui Tudor. 
Dar munca este, ca și talentul, doar o parte din ce ai nevoie pentru rezultat. 
Cât despre motivatorii pe bani, ce-ai vrea să-ți spună? Că ești prost? Păi, nu te duci tu la altul “pentru o a doua opinie”? Pierd clienți :)
Ai grijă de la cine cumperi sfaturi. Chiar și atunci când le primești gratis. Astea te costă de obicei… cel mai mult. 


P.S. Un capitol întreg despre cum e lumea, nu cum vrea să pară, în volumul al doilea din Psihologie pentru oameni obișnuiți. Cei care îmi vizitează blogul sunt în majoritate doar curioși. Cei care pot să citească o carte, în vremurile astea haotice, sunt o minoritate la care țin.
Click pe poză :) Link direct către Curtea Veche Publishinghttps://goo.gl/rgW84A 




Eroii necunoscuți de lângă noi.

$
0
0




E mai simplu să părăsești o țară decât să o schimbi. Să muncești pentru ea într-o liniște asurzitoare. Îți auzi gândurile când mergi prin sate uitate de lume unde oamenii când văd mașini de București se oferă să te ajute… convinși că te-ai rătăcit. 

Există o Românie uitată. 

Aici, să fii învățător e un act de curaj. O superbă încăpățânare a unor oameni care cred că un copil are nevoie de educație așa cum are nevoie de pâine. Și nu-i lasă să flămânzească. 



Există o Românie cu aer curat și peisaje care îți taie respirația.

Aici e mai greu să te conectezi la net, dar conexiunea funcționează de la om la om pe holul unei școli între “un bărbos” care le vorbește copiilor pe înțeles, cu întrebări simple, și micuții care răspund în cor că vor să trăiască într-un mediu curat. Este Ziua Voluntarilor Mici.



Copiii nu știu să mintă nici aici. Parcă mai ceva decât la oraș ți-o trântesc imediat: Au văzut multe locuri în care sunt gunoaie. Un pitic care “e mai mare peste toți la învățătură” își ajută bunicul să colecteze fier. O fetiță ne spune că, deși părinții lor au auzit de reciclare, “tătie gunoaiele se țâpă în tomberon”. 


“Bărbosul”, Iulian Gabor de la Tășuleasa Social, nu-și pierde răbdarea și - chiar dacă nu cred că a luat o lecție de “public speaking” în viața lui - nu pierde nici atenția copiilor. Ei promit cu strigăte entuziaste că vor strânge PET-uri cât să umple cel puțin un sac de la GreenPoint până pe 14 aprilie. Sunt 50.000 de saci verzi. 25.000 de copii implicați în campanie! Frate, e mult și pentru facebook, cu atât mai tare este că această campanie se întâmplă în realitate. Școală cu școală. Uneori cu doar câțiva copii care fac maratonul săptămânal numai din drumuri de acasă până-n clasă. Tășuleasa Social le-a adus de Crăciun cadouri de la Die Johanniter, din Germania. Este modul copiilor de a mulțumi acum pentru cadourile pe care le-au primit. Dau ceva înapoi societății. Ne-ar prinde bine atitudinea asta și la politicieni. Pentru mulți România asta uitată nu există decât la alegeri. 



O alegere au avut de făcut și cei de la Tășuleasa. Oameni ca Marcel Iureș, extremul triplu câștigător al 6633 Arctic Ultra, Tibi Ușeriu și fratele lui, Alin, puteau oricând să opteze să uite și ei că această Românie există. Au ales să se implice. Să convingă sponsori să-i ajute. 

Să faci România mai curată poate să fie una dintre cele mai “murdare” meserii din lume. 

Avem nevoie de oameni cărora nu le e frică să se murdărească. Și de companii care să investească. În ordinea de pe afiș: Coca-Cola HBC, Romstal, Valrom, AutoKlass, GreenPoint. Cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene din Sălaj, Cluj și Bistrița-Năsăud. 

Nu trebuie să ai o firmă atât de mare ca să ajuți. Contactează GreenPoint Management  pe pagina lor de facebook și vezi ce poți face. Uite că e și facebook-ul bun la ceva :)

Un singur lucru nu avem voie. Să uităm în continuare. Nu știu dacă și speranțele la care mulți au renunțat pot fi reciclate… 
Ale mele sunt acum ca noi pentru că am văzut că se face treabă. Nu prea ajunge la televizor. Chiar îmi spunea Iulian că puțini le preiau comunicatele de presă. 
Susține-i TU măcar cu o vorbă bună! 
Pagina de facebook Green Point:
Pagina de facebook Tășuleasa Social: 


P.S. Când Tibi Ușeriu iese din recuperare după Arctic Ultra își va pune autograful pe un exemplar din cartea lui, 27 de pași, pe care tu o poți câștiga pe pagina GreenPoint. Cartea e scandalos de sinceră. Baftă!  



Giveaway "Cartea verde" ediție specială! Câștigă un exemplar din cartea lui Tibi Ușeriu cu autograful campionului nostru...
Posted by GreenPoint Management on Sunday, 18 March 2018

La ce-ți folosește o umbrelă când furtuna ești tu?

$
0
0




Tu la ce te așteptai după ce mi-ai zis tot ce mi-ai zis? 
La ce te așteptai? 
Promisiunile înseamnă mai mult decât sensul de dicționar al cuvintelor!
Acum pregătește-te. 

Când s-a născut dragostea noastră soarele nu strălucea, nu ți-am arătat nici luna și mă întrebam și dacă să vin, nu doar ce vin să iau dacă vin. 

Pregătește-te. 
Nu doar femeile sunt schimbătoare ca vremea. Nici bărbații nu se supun prognozelor! 

Uneori sunt senini. 
Apoi tună și fulgeră. 

Uneori te ard de nu te scapă nici cremele cu factor 50 spf. 
Alteori vine o ploaie de reproșuri. 

Te gândești la altceva în loc de p.

Deschizi umbrela pe soare și din ea cade pe tine cea mai mișto ploaie, ca dintr-un duș magic. 
“Dacă ne vede cineva?”
Mulți se uită. Eu vreau să nu mă uiți. 

Nu te-am cumpărat cu tot felul de cadouri. 
Oricum, toate lucrurile pe care ți le dorești astăzi sunt gunoiul pe care îl vei duce mâine. Mereu apare o rochie nouă, o mașină nouă, dar o dragoste la limita nebuniei unde mai găsești? 

Nu am făcut un genocid de flori pentru tine. Ne-am tot străduit să le creștem. Să prindă rădăcini în pământul ăsta făcut din îndrăgostiții altor secole…

Avertizarea meteo nu te-a speriat? E cod portocaliu de ninsori și cod roșu de stat în casă, departe de lumea dezlănțuită. 
Noi. Sinistrați în 2 pe 1.80. Metri de pat. În zăpada așternuturilor nu e niciodată frig când ești în anotimpul femeii pe care o iubești. 


Citește și: 



Viewing all 1084 articles
Browse latest View live