Quantcast
Channel: Radu F. Constantinescu
Viewing all 1084 articles
Browse latest View live

MEN ONLY! Atlasul femeilor din România!

$
0
0



Unde găsești în România cele mai fierbinți femei? 

La Focșani

Cele mai gustoase?

În Râmnicu Sărat

Cele mai bisericoase? 

La Sfântu Gheorghe!

Cele mai curate? 

În Baia Mare :)

Dar cele mai isterice? 

La Urlați

Și cele mai înțepătoare? 

La Urziceni!

Femei care nu știu să gătească…

La Afumați

Iar femei cu guri voluptoase găsești 

La Buzău

Cele mai libere femei din România sunt la… 

Slobozia :)

Cele mai tonifiate… 

La Piatra Neamț :)

Femei albe ca brânza? 

La Făgăraș

Femei de care să te ferești? 

Evident… la Pitești

Unde găsești femei fără maniere? 

La Băicoi

Femei perverse? 

În Târgu Ocna

Femei care te prind în plasă? 

La Năvodari

Dar femei experimentate? 

La Mamaia!



Vrei să adaugi ceva la "atlasul" nostru? 
Comentează aici: 
https://www.facebook.com/radu.f.constantinescu



Update: 

De la Daniela: 

Cele mai amuzante femei sunt de găsit la...

Gura Humorului



Cel mai nou trend în fitness este… programul intensiv de impresionat fostul! Află de ce e greșit și periculos!

$
0
0



Am mai mulți prieteni care sunt mai mult sau mai puțin experți în fitness. Atenți cu intimitatea persoanelor pe care le antrenează mai ceva decât psihologii, ei nu-mi dau nume, dar povești aud cât pentru zece vieți. Povești care “pe vremea” când făceam eu sport de performanță ar fi părut pură nebunie!

Acum 5 ani, de exemplu, era disperarea cu rochia de mireasă. Să încapă în ea! 

Și, când e nunta? A întrebat-o pe o viitoare fostă domnișoară antrenorul.

În trei săptămâni. 

Mission Impossible! Erau multe kilogrme de dat jos! Amicul meu, antrenorul, a pus apoi o întrebare de bun simț: Cu cât timp înainte ați închiriat restaurantul, fotograful și formația? 

Aaaaa! De anul trecut!

Și corpul dumneavoastră n-ar fi meritat aceeași atenție? 

Acum e altă modă. Programul intensiv de impresionat fostul. Femeia nu se mai duce doar la coafor! Merge și ață la sală. Mai ales dacă n-a mai fost niciodată. Pentru că femeile care n-au fost niciodată la sală și-au făcut o impresie despre miracolele fitnessului de pe instagram, unde totul pare simplu, rapid și spectaculos. 
Așa și e… dar cu photoshopul, nu cu ganterele, bicicleta și prosopul!

Bine, veți spune, ce e greșit când o femeie vrea să arate bine? Mai ales una de curând părăsită?

Nimic. 
Totul.
Când mergi la sală pentru tine e una, când mergi să impresionezi pe cineva, e alta. Ești… la mâna lui. El te va evalua. Și tu pornești foarte prost în “notarea” asta pentru că deja ți-a dat papucii. Papucii, nu adidașii!

OK. Vor spune alții. E greșit, am înțeles, dar de ce periculos?
Pentru că o femeie care vrea să se răzbune printr-un abdomen plat nu va mai băga mai nimic în stomac, ca să ajungă mai repede unde vrea. O să ajungă, din păcate, unde nu vrea. La spital. 
Iar el nu o să vină să-i aducă portocale și banane.



Mai duci un "Exces de sinceritate"? 
În link: 



Maimuțizarea utilizatorului. 10 Adevăruri incomode despre “educația” virtuală. (a doua parte)

$
0
0


Prima jumătate a acestui articol în link: 

6. Calitate sau cantitate!


Cât de bun e un site, un vlog sau un blog nu putem spune. Așa cum nu putem spune nici dacă o carte a unui autor contemporan va ajunge clasică peste 200 de ani, va crea stiluri, “va încânta generații de cititori” sau va fi pur și simplu uitată ca și când niciodată n-a existat. 
Putem spune doar cât e de popular un site, un canal sau un influencer! Youtube-ul nu dă buton de aur pentru calitatea conținutului, ci pentru cantitatea de followeri! 
La fel și un blog. Eu am fost votat cel mai bun blog din România doi ani la rând, pentru ca în al treilea să ies pe locul 2 deși alesesem să mă retrag la jumătatea cursei. Deci  premiile spun că sunt bun, nu? 
NU. Sunt, cel mult, popular. Ca să mă iau singur la mișto, n-am zis chiar eu că mediocritatea e mai ușor de înțeles? 


7. Fals și uz de fals în social media


Marian Godină a pus o problemă de Cod Penal al Internetului. Citez “Dacă pentru deschiderea unui cont de facebook ar fi nevoie de buletin, 50% dintre comentarii ar dispărea”.
Bună observație, dar prea timidă. Nu doar că ar dispărea 50% dintre comentatori. Ar dispărea 50% dintre conturi!
În acest moment orice afirmație despre numărul de utilizatori facebook e doar o gogoașă. De la conturi false operate de oameni și până la FERME DE LIKE-uri unde toți utilizatorii sunt (ro)boți… social media este un loc unde e foarte greu să spui ce e adevărat și ce nu. 


8. “Decât” un număr 

În romanele despre viața din pușcărie autorii accentuau cât de nasol e să nu mai ai un nume, ci un număr. 
Acum asta se întâmplă în libertate. 
Sau în ceva care seamănă cu libertatea. Pentru TOATE site-urile care contează pe MASĂ nu există numele utilizatorilor. Ci doar numărul lor. Tu ai intrat sau n-ai intrat. Ca la computere: zero sau unu. 
Gândiți-vă că mie și Ramonei nu ne e ușor să răspundem la toate mesajele și nu avem chiar atât de mult trafic. 
Acum imagniează-ți ce reprezinți pentru un site mare. 
Dar pentru o rețea socială cu două miliarde de conturi? 
Ești un atom. Nu un alt om. 


9. Maimuțizarea.

“Educația” virtuală folosește simplificarea dusă la extrem. Când copilul tău nu se mai poate desprinde de filmulețele de pe youtube asta nu se întâmplă pentru că sunt al dracului de interesante… ci pentru că totul e simplu și alert. 
Și foarte ușor de înțeles. Te simți bine cu tine când te uiți la ceva ce nu te provoacă intelectual. Ești un Dumnezeu troglodit :)
Pe când ceva care te trimite la DEX că nu știi cuvintele… e nasol.


10. Jocul de-a existența. 

E de notorietate că eu cred că un copil care SE JOACĂ pe telefon sau pe o consolă e mai activ cerebral decât un adult care SE UITĂ la televizor. Copilul măcar face ceva. În plus, pentru că acum și jocurile se întâmplă online, fiica mea poate să se joace cu prietenele oricând, fără să devasteze sufrageria și chiar fără să le invite în casă. 
Producătorii de jocuri au încercat chiar să-i scoale de pe canapea, cu wii, kinect și alte device-uri care cereau să te miști. Din păcate lenea a fost mai mare și kinect-ul e ca și în faliment. 
Lenea a mers chiar mai departe. Acum milioane de copii se uită la jocuri. Nu le mai joacă. Le joacă alții, se miră (fals) la ele și fac show din “gameplay”. 
OMFG!
Recunosc că și eu mă uitam după “cheat-uri” sau “tips&tricks”, dar asta CA SĂ MĂ JOC EU MAI BINE.
Ce vor face copiii aceștia când vor fi mari? Se vor uita la alții cum trăiesc? 

Îmi cer scuze dacă v-am dat în cap. 
Mâine o să vă dau și o… listă a speranței. 

5 canale de youtube care te provoacă să gândești. Din păcate niciunul nu e din România. 

Frumusețea vine din interior… dar nu se vede la RMN :) Idei greșite și periculoase despre femeile frumoase.

$
0
0




Frumusețea vine din interior e o vorbă inventată de o urâțică? Banii n-aduc fericirea e un proverb inventat de cineva… fără? Ironiile ar putea să continue, dar la bășcălie ne pricepem toți și din miștouri n-a construit nimeni o autostradă.
Eu lucrez la drumuri și poduri. Între oameni. Așa că o să rezolvăm împreună câteva idei preconcepute despre femeile frumose. 


1. Dacă e frumoasă e a dracului. 

De fapt, e adevărat că frumusețea vine din interior. Asta dacă ea există. Dacă nu, nici n-are ce să vină. Tot din interior vin și răutatea, fițele, vorbele grele și invidiile care îi consumă pe mulți dintre semenii noștri. 
Oricum, e mai bine să te invidieze decât să te compătimească. 
Există o frumusețe a unor picioare și cea a sufletului, dar CELE DOUĂ NU SE EXCLUD!
P.S. Ce e drept, picioarele se deschid mai ușor. 

2. Dacă e frumoasă e proastă. 

Dacă mai e și blondă vine repede bărbatul cu niște bancuri și gata!

Știți care sunt bărbații care știu cele mai multe bancuri cu blonde? Cei care au încercat toată viața să se culce cu una… și n-au reușit. 

Sigur că există multe cazuri în care femeile frumoase și-au dat seama că se pot descurca în viață doar cu atât. Frumusețea deschide multe uși. Și portiere. Așa că nu s-au prea omorât cu școala sau autoeducația. La drept vorbind, ăsta nu e un semn de prostie. Voi ați văzut cum arată școala în zilele noastre? Dar cum vorbesc parlamentarii? 


3. Dacă e frumoasă nu e niciodată devreme acasă. 

Da. Femeile frumoase primesc mai multe oferte decât cele mai puțin dăruite. Dar dacă acceptă sau nu, dacă trădează ușor investiția ta de sentimente… asta ține de caracter. 
Mai mult! Psihologia ne învață că femeile care cresc cu un complex de inferioritate în ceea ce privește “esteticul” tind să fie mai dispuse la casual sex. Pentru ele are rol de confirmare că nu-s chiar nedorite. 
E ca în bancul cu ascultătorul care sună la Radio Erevan…. Link:   http://www.radufconstantinescu.ro/2011/12/checklist.html 


Dreptul la replică. Bărbatul care își crește singur copilul și problemele lui când vrea să găsească o femeie pentru restul vieții. 3 cazuri reale.

$
0
0




Articolul inițial aici: 

FEMEIA PE CARE O IUBESC E "OCUPATĂ"ÎNTR-UN MOD APARTE. N-ARE SOȚ, DAR ARE DOI COPII. PE MINE NU MĂ SPERIE, DAR TOȚI PRIETENII ÎMI ZIC CĂ-S NEBUN!


A fost o mare dilemă cu acest "drept la replică".
Există și bărbați care își cresc singuri (sau aproape) copiii. Trei dintre ei mi-au scris în rpivat. Toți cei trei au oscilat dacă să rămână anonimi sau să accepte să le fac cunoscută și identitatea. Nu doar povestea. 
De ce dilemă? Păi, mi-a zis unul dintre ei, mai cu simțul umorului, “dacă se înțelege că ți-am scris ca la matrimoniale? Să găsesc pe una?”. 
Povestea lui va fi prima. O să-i spunem Ironicul. 


Nu-l cheamă Nicu, dar l-am putea boteza iroNicu’. Are un băiețel simpatic foc și câte o poantă la fiecare două replici. Ca orice tip cu simțul umorului iroNicu’ nu are probleme să “agațe” câte o mândră. Problema apare când își deschide sufletul și le spune că are un copil. Ultimele lui 3 relații s-au terminat brutal imediat după această mărturisire. 
Una chiar i-a reproșat: De ce nu mi-ai spus din prima? 
Păi? Ce era să spună omul? Bună, mi-ar plăcea să ne cunoaștem mai bine, apropo, am un băiețel pe care îl cresc singur!??!
Asta-i replică de agățat? 

Pe cel de-al doilea l-aș numi Încăpățânatul. Munca i-a adus mereu satisfacții, e un profesionist respectat în domeniul lui, un mentor și mulți alții îi cer consilierea. Viața a fost mai puțin cinstită și i-a pus mereu piedici. Încăpățânatul nu s-a lăsat. Chiar și atunci când a pierdut, n-a fost făcut KO de probleme. A pierdut în prelungiri. A pierdut la puncte. A pierdut dramatic. E un exemplu de determinare chiar și pentru mine. Pretențios la femei și vaccinat după ce mai multe încercări au eșuat, trăiește doar în relații paralele. Copila într-o parte. Iubita în alta. Întrebarea lui este a tuturor: De ce se sperie femeile? 

Al treilea este tatăl-mămă modelul legat fără voie. O să-i zicem simplu, Ghinionistul. Simpatic, cu vorbele la el, temeperament un pic mai dificil, este în ceea ce s-ar numi o custodie comună. Timpul e împărțit. Banii îi dă mai mult el. Unde e problema? 

Vă mărturisesc că am fost la doi pași să cer unui prieten să scrie acest articol. Fiind o persoană publică și în același timp un tată care își crește copilul (DAR și-a și refăcut viața aparent cu succes) el ar fi fost poate mai relevant decât mine. Pe cât e de public, pe atât e de discret, așa că am renunțat la propunere cu telefonul în mână. Poate citește și mă sună singur :))

Problemele la tații singuri sunt altele decât la mamele singure. Nu vorbesc din cărți, că literatura de specialitate e plină de clișee pe care nu le-am întâlnit în viața reală. O să vă spun însă lucruri care chiar s-au întâmplat și care sperie femeile. Uneori aiurea, alteori pe bună dreptate. 

Aș numi prima problemă Sindromul Atlas. Titanul Atlas a fost condamnat de Zeus să țină în spate bolta cerească. El a încercat să-l păcălească pe Hercule să o țină în locul lui, dar Hercule nu avea numai mușchi așa că Atlas a rămas cu greutatea. 
Femeia, mai ales când nu are copil, simte că ar putea să fie păcălită să preia toată greutatea creșterii unui copil. Că doar i-o fi ajuns și bărbatului acela. 
E o grijă care nu e paranoia. Din păcate mulți bărbați ajung să aprecieze contribuția femeii în familie mai ales când trebuie să facă totul singuri. Și, da, vor un ajutor. Problema e când femeia se teme că doar asta vor. 

A doua problemă des întâlnită, de data asta la femei care au un copil, este de tipul Cenușăreasa. Cine va fi Cenușăreasa în noua familie? Mai ales dacă bărbatul câștigă foarte bine e firesc ca femeia să se teamă că în această postură va fi copilul ei. 

A treia (și cea mai frecventă) e timingul. Poate nici nu se gândea să rămână însărcinată și brusc se trezește că ar putea avea teme de făcut cu un copil gata născut, crescut și botezat. Poate îi ieșise la un test din astea de pe facebook că o să aibă în 2018 un băiețel pe nume Tudor și - bang! - deja are unul pe care chiar Tudor îl cheamă. În test nu spuneau și ce vârstă o să aibă :))
Răspunsul ei este NU. Dar se poate traduce… nu acum. 

De ce arăt problemele în loc să dau soluțiile? 
Pentru că 
în problemele sufletului nu există un singur răspuns corect!
Veți vedea asta și în noua carte. 

Domnilor, problemele sunt cam aceleași. Soluțiile țin de fiecare cuplu. 
Pentru femei am însă o întrebare. Că toate îmi scrieți că vreți un bărbat puternic, care să nu fugă de responsabilități. Faptul că n-a fugit de rolul de tată, unul extrem de greu când nu îl împarți cu o mamă, nu vi se pare un test pe care acești oameni l-au trecut cu brio? 
Data viitoare când vă mai plângeți că nu găsiți bărbați adevărați amintiți-vă vorbele mele. Poate unuia dintre cei trei despre care vorbesc chiar voi i-ați spus “Îmi pare rău, dar așa nu te iau”. 
Până ți-a venit mintea la loc… l-a luat alta. 
Ți se părea că 3 într-o casă sunteți prea mulți. Acum că ești doar tu te plângi de singurătate. Oare nu cumva o meriți? 




Bărbatul cu mai multe amante. De ce nu-i ajunge una?

$
0
0



Când încă nu făceam nimic altceva cu dânsa decât pipi, băieții mari spuneau că “mănânci pe lumea ailaltă ce nu f*ți pe lumea asta”. 
Eram extrem de nedumerit. Cum adică mănânci? Canibalism pe lumea ailaltă? Mănânci toată femeia cere ți-a scăpat sau doar acea parte din ea? :))
Dar, dacă le-a scăpat mai multora? O împart ca pe o pizza? 

Cert e că la 17 ani același “sfat” mi-a fost dat de o femeie. “Să nu ratezi niciuna”. Această rară situație în care bărbații și femeile păreau să aibă  aceeași opinie mi s-a fixat atât de bine în minte încât până la 23 de ani făcusem destule prostii să pot scrie până la 50. Am învățat mai greu din ele, așa că nu m-am oprit din făcut greșeli la 23 de ani și ceva îmi spune că nimeni nu o face. 

Întrebarea de mai sus mi-a fost pusă de mai multe femei. M-am uitat în trecutul meu și parcă nu eram cel mai potrivit să vorbesc. Apoi m-am mai uitat o dată și mi-am dat seama că, la dracu’, poate trebuie să fac, vorba Muzei, un exces de sinceritate. 

Amanta nu e ca soția. Nici măcar ca iubita. Nu vă mutați împreună, nu se rostesc jurăminte în fața popii, nu există un STATUT de amantă. Nici măcar nu e clar de când a devenit amanta ta și nici dacă n-ai devenit tu cumva amantul ei. Unii spun că de la prima cafea. Alții că de la primul orgasm. 
Vorba unui prieten bodyguard: Dacă înțelegi unde bat :))

Cum nu există un statut, nu există nici obligații. Obligații ai acasă. Dacă ajungi să ai obligații și la amantă ești chiar mai prost decât prevede legea. 
Nicio amantă nu o să te întrebe de unde vii la ora asta! Pentru că știe. Vii de la nevastă. Problema apare abia când miroși a alt parfum decât al nevestei. Are și amanta orgoliul ei.

Mă urmăriți? Sper că la fel de atent cum își urmărește nevasta bărbatul când crede că o înșală. Așadar, dacă nu există obligații (și nici statut) DE CE SĂ SE MULȚUMEASCĂ DOAR CU UNA???! Ce l-ar putea împiedica pe bărbat să aibă două amante? Doar să-l țină p**a și să aibă timp. 

Și pentru hoț e dificil primul furt. Și pentru miliardar… primul milion. Pentru bărbat prima amantă este pragul psihologic. Cum vrem să ne arătăm puternici… cred că toți l-am trecut măcar o dată și cum o singură amantă e așa o abatere mediocră, mulți am încercat două. Evident, în același timp. 
Știți ce mi se pare relevant pentru ipocrizia lumii în care trăim? 
În cele mai multe cazuri femeile vorbesc cu mai multă însuflețire despre un bărbat care are două sau trei amante decât despre unul care are doar una. Iar despre cel care are doar nevastă nu vorbesc nimic. 
La fel și în filme. Ați văzut multe seriale despre bărbați care se duc la serviciu, vin cu flori acasă și nu fac în general “nimic deosebit”? N-ați văzut, că e plictisitor. 
Abia în momentul când normalitatea, fidelitatea și respectarea promisiunilor vor fi COOL nu o să-mi mai pună nimeni întrebarea asta!
Cred că primul pas spre o monogamie fericită (există și așa ceva) ar fi ca fiecare femeie să aprecieze fidelitatea soțului la justa ei valoare. 



Despre “iubirea pură” și alte bazaconii. De ce alegi parteneri cu care nu te… înțelegi?

$
0
0


De fapt, nu-i alegi. 
Poți să alegi pentru ce firmă să lucrezi. 
Poți să-ți alegi prietenii. 
Dar să alegi de cine să te îndrăgostești, n-ai cum! Să nu te minți spunând că “alegi totuși cu cine să rămâi”. 
Mintea face alegeri doar din alegerile inimii. Ea alege prima. De fapt, nu ea. 

Când ne naștem nu știm nimic despre dragoste. 
Așa cum, când facem un copil nu știm (aproape) nimic despre ce înseamnă să fii părinte. 
Părinții și copilul învață “din mers”. Nu există repetiții. Și niciodată nu știi exact ce se fixează. 
Uite, eu am o amintire banală, despre tata care mă lăsa să lipesc poze cu mașini (decupate dintr-o revistă “de afară”) pe ușa de la sufragerie. Și o alta cu mama care a spălat ușa “lună” după câteva zile. 
Tata era bun și mama rea. 
Apoi am o altă amintire. În care tata m-a bătut cu o curea lată ca în cântec. Mai am câteva urme și acum. Apoi alta cu mama care a făcut un scandal mostru și… “și-a luat-o și ea”. 
Acum tata era rău și mama bună. Dar slabă. Nu putea să mă apere. 
Observați cum se complică totul? 
Nimic nu e mai simplu decât să te încurci în firele propriei existențe. 

Dragostea părinților noștri nu e pură. E plină de impurități. Gelozie, jocuri de putere, provocări. Uneori e posesivă, alteori e prea pretențioasă (nu faci nimic bine și când ești pedepsit e numai vina ta). 
Viziunea despre dragoste și cuplu este formată atunci. Sunt cei 7 ani de acasă EMOȚIONALI despre care, în alți termeni, a vorbit un uriaș care n-a scris cărți “motivaționale”. Un Machiavelli al lumii ascunse înlăuntrul fiecărui om. Sigmund Freud. 
Acești 7 ani de acasă ai emoțiilor ne guvernează neștiuți alegerile. Să fii atrasă de bărbați care seamănă cu tatăl tău NU se referă la aspectul fizic! 
Să fii atras de femei care seamănă cu mama ta, la fel. Mai ales că mulți băieți își cunosc mama în momente în care frumusețea ei este în declin. 

Dragostea nu are cum să fie pură. Până și dragostea de Dumnezeu. Nu îmi aduc aminte cine a spus că e singura care satisface cu adevărat, dar poate îmi scrieți voi. Ei bine, până și crediciosul are un interes la Doamne-Doamne. Vrea să fie sănătos, să câștige la loto, să nu ajungă în iad. 

Ai pus cumva mâna pe telefon să-i spui vreo două mamei tale? Că din vina ei nu poți să te îndrăgostești de un bărbat care să se poarte așa cum meriți? 
Las-o în pace. 
Să blamezi vinovații este ca în emisiunea aceea “După 20 de ani”. Nu mai are niciun rost. 
Să faci un pas înainte are. Pentru tine. Pentru copiii tăi. 
Educația lor erotică nu începe odată cu viața sexuală! Iar educația emoțională nu o primesc din ce li se spune în casă. O primesc din ce văd. 
S-ar putea ca tu să nu-ți cauți în partener fericirea. Ci un fel de nefericire cu care ești obișnuită. Și pe care o asociezi cu dragostea. 
Fă pasul înainte și filtrează cât poți. Altfel s-ar putea să confunzi dragostea… cu impuritățile. 







Decât un cerc vicios… mai bine un triunghi amoros. Și dacă triunghiul se transformă în cerc?

$
0
0



La început era o străină. 
Apoi a fost un vis.
După ce s-a mai interesat, era cu certitudine o … imposibilitate. 

Apoi a fost un noroc. (Care i-a surâs). 
N-a stat degeaba. Ea a devenit iubită. 
Apoi logodnică. 
Apoi soție. Nevastă. Aia de acasă. O rudă. 

Sigur era ea de vină. 
Sau timpul. 
Sau biologia. 

El sigur nu era. 

Zilele erau un du-te vino fără grație. Casă - serviciu - casă. 
Uneori se întreba de ce mai merge la serviciu. Alteori de ce se mai întoarce în casă. 

Până a apărut ea. 
La început era o străină. Apoi o imposibilitate. Apoi amantă. Totul avea sens acum. Și plecatul de acasă. Și cel de la serviciu. Și minciuna. 

Dar nu a durat prea mult. 
Crescul se lărgise puțin. Timpul a rămas același. 24 de ore. Casă - serviciu - amantă -casă. 
Ca să ce? 

Sigur ea era de vină. 
Sau timpul. 
Sau biologia. 

El sigur nu era. 

Toate poveștile “imorale” au câte o morală. 
Ferește-te de oamenii care nu sunt niciodată de vină. Ei nu au niciodată un drum în viață. Vor ca viața să se învârtă în jurul lor. Noi toți suntem doar un fel de “luni” în jurul Pământului. 
Acești oameni pot să transforme orice într-un cer vicios. Alege să nu faci parte din el. 




Îți trăiești viața după horoscop? “Vai steaua ta”.

$
0
0



Zodiile îți influențează viața. Dar nu astrologii îți pot explica de ce, ci psihologii. 
Există un concept numit “efectul halou”. 

Orice om este însoțit, ca de o a doua umbră, de părerile celorlalți despre el. 

În cazul pozitiv avem varianta când un elev considerat bun de către prof este prins cu lecția neînvățată. Efectul halou va determina profesorul să nu-i dea direct o notă mică. 
În cazul negativ, elevul considerat slab dă o lucrare perfectă. Primul gând al profesorului este că… a copiat. 
Nu este prea OK, nu? Dar măcar acești doi elevi au avut ocazia să îi facă o părere profesorului ÎN FUNCȚIE DE ACȚIUNILE LOR! 
Oamenii care stau toată ziua cu nasul în horoscop își fac o părere despre alții FĂRĂ SĂ-I CUNOASCĂ! 
Aham, ești Fecioară, vă știu eu pe ăștia…

Nici nu vreau să mă gândesc dacă profa la școală i-ar întreba pe copii ce zodie sunt. Oare cum ai reacționa?
“Astăzi doar berbecii scot o foaie de hârtie! Pentru ceilalți nu e o zi bună să dăm extemporal”
WTF???!!!

Sunt doar 12 etichete. Și 8 miliarde de oameni. 
Nu simplificăm cam mult?

Cel mai mult au de suferit relațiile dintre bărbați și femei. De parcă nu erau suficient de complicate oricum! Există incompatibilități de tot felul, mai aveam nevoie și de zodii? 
O să fac, vorba Muzei, un EXCES DE SINCERITATE: Am “cunoscut” femei din toate zodiile. Am împărțit plăceri, planuri de viitor, uneori și deziluzii. Eu sunt “fecioară cu ascendent în balanță”. Știți ce femeie mi se potrivește? 
Una pe care să o iubesc. 
Și care să mă iubească. 






Uită de "you can leave your hat on"! 5 piese mult mai fierbinți pentru un început de noapte memorabil!

$
0
0


Acesta NU este un quiz! "Câte dintre ele știi?" NU :)
Nu dăm teste. Cine ar putea să conceapă un TEST DE SENZUALITATE? 
N-au nimic în comun. Nici genul, nici anul. Ba, am greșit, au, toate au acel vibe care te face să fii IN THE MOOD FOR LOVE chiar dacă nu toate sunt... despre dragoste :)

















IWYT: Până ce moartea ne va despărți? Măcar după moarte să mai avem o șansă :)

$
0
0



Ma gandeam la copilarie, dar fara poezie. 
Auzeam des de la tata: Pe usa sta numele meu!
Iar mine imi venea sa-i zic "Ia-ti usa si mei la dracu' cu ea!". 
Sau mai spunea “Esti pe numele meu!”...
pe numele tau, dar pe picioarele mele!  
    Barbatii cred ca suntem un "factotum" in viata lor. Ca asa trebuie sa fie. 
     Cand ne casatorim, poliloghia suna:" la bine si la rau, pana ce moartea ne va desparti!". 
Moartea casniciei, plictiseala?
Macar dupa moarte mai avem o a 2-a sansa. :)))) 
Ce nu spune la primarie, e: Marie, promiti ca ai sa: speli, calci, cosi gatesti, ca o sa faci pe sora medicala, psihologul, mama, bucatareasa, femeia de servici, invatatoarea, profesoara de germana, de mate, de muzica, de cunostintele naturii si de religie si amanta (numai a mea)?” :)))
   Vin fraze ca aceasta si nu stii daca sa razi sau sa plangi:"Eu nu am facut temele cu tata, ci cu mama, asa ca nu-i cere mie sa fac teme!". 
Pai se vede cat de bine te-a "sprijinit" ma-ta, ca esti ca un vrej de fasole (dar nu din cel care te duce la capcaunii din cer), fara arac te-ai face gramada! 
  Cate as putea sa iti scriu... Uneori nesimtirea neputinciosilor e nelimitata... e singurul lucru care nu are o limita, dupa parerea mea. Si drgostea, si speranta, si rabdarea.... se tot termina: o data, de 2 ori... se tot termina (Ioan Gyuri Pascu). Nesimtirea e ca o haina "second skin" invizibila dar "simtibila", mereu la purtator. For ever! Amin!


P.S: Sper ca intelegi ce am scris. Fara ochelari. Nici nu vreau sa vad bine. Vreau doar sa simt.   In rest... faca-se voia Domnului, nu a domnului X. ( Aici daca puteam scriam "domnului X" cu o litera matunta, marunta).




O relație de lungă durată în care ți-ai neglijat partenerul. Nu știi despre ce vorbesc? Intră pe blog!

$
0
0




Oamenii vin și pleacă. Indiferent de cât de mult îi iubim.
Problemele însă, parcă nu vor să plece deloc :) Indiferent cât de mult vrem să le dăm câte un șut, ies pe ușă și intră pe fereastră! Vrem să trecem “peste”, dar nu merge. Sunt ca gunoiul ascuns sub covor… 
la un moment dat tot te încurcă. 

Singura relație de FOARTE lungă durată pe care o ai și care începe înainte să te naști și continuă, prin copiii tăi, și după ce te duci să te odihnești, este cea cu natura. 
Când “pleci” oamenii spun “s-a dus într-un loc mai bun”. :) Bravo, și în urmă? În urmă ai lăsat un loc mai bun? 

Ecologia este populată de tot felul de fanatici care fac cu atât mai mult rău cauzei cu cât se agită mai tare pentru ea. 
Eu sunt un pragmatic. 
Nu cred în efort. Cred în rezultat. 
Nu cred că are importanță cât ai muncit, ore, zile, milenii. Contează ce ai realizat. 

În vreme ce mulți “făceau glăgie”, alții, mai tăcuți, făceau diferența. 
Prietenii noștri de la GreenPoint sunt astfel de oameni.

Ce fac ei? Încearcă (fără scandal, dar cu destul de mult succes) să ne aducă prin reciclare mai aproape de ținta europeană de “zero deșeuri”. Economia poate să fie circulară, deșeurile generate într-o industrie devin o materie primă secundară pentru o altă industrie. 
Mai puține noxe în aer, mai puțină electricitate consumată, mai puțini copaci tăiați și mai puține materii prime pe care să le scoatem din pământ din piatră seacă! 
Știați că Suedia IMPORTĂ deșeuri? Pentru că la ei reciclarea merge PREA BINE?
Parcă aud câte un blazat: Bine, mă, Constantinescule, și ce? Noi suntem suedezi? 
Nu suntem. Dar nu suntem nici leneși, nici proști. O să realizăm în curând toți că noi ARUNCĂM AUR LA GUNOI.  

Hârtia, pet-urile, dozele de aluminiu, sticla, toate pot să redevină cărți, caiete, alte obiecte din plastic, etc. 

Apropo de cărți. Și de reciclare. 
Cei de la GreenPoint au cumpărat un număr de exemplare din cartea mea, ULTIMUL ÎNCEPUT, în încercarea de a mă ajuta cu donațiile, chiar din ziua în care s-a lansat! În urmă cu doi ani. 
Habar nu am avut atunci. V-am spus că sunt discreți. 
Acum, văzând că peste 2000 de oameni și-au dorit un exemplar în concursul de pe contul de instagram al Muzei și cartea nu se mai reeditează, ei “reciclează” unul. 
Poți să câștigi un exemplar din Ultimul început direct de pe pagina lor. 
Sigur că un semn de respect printr-un “like” meritau și fără cartea mea :)

Intră chiar acum pe linkși cunoaște-i mai bine. 
Baftă să câștigați și Ultimul început. Ceea ce vom câștiga cu toții însă este cu mult mai interesant. 

Ce trebuie să faceți pentru o carte epuizată de doi ani?
Afli de la GreenPoint! Click on pic: 





BĂRBAŢII ŞI COPIII SUNT LA FEL: CUM ÎI CREŞTI, AŞA ÎI AI

$
0
0



Ar fi o greşeală şi mai mare să credem că femeilor nu le place să se joace, iar când o fetiţă zvăpăiată ascunsă în sufletul unei femei de carieră întâlneşte un băieţel neastâmpărat pitit în spatele aparenţei de om serios... să vezi atunci nebunie! Telenovelă, comedie, abraca- dabra erotică. 
Poate să iasă rău, dar şi foarte bine. 
Copiilor le place competiţia. Iar pentru bărbaţi, premiul va fi mereu femeia. Ne jucăm de-a cariera, de-a vacanţa, de-a siguranţa, totul pentru că ne-a intrat în cap că alea bune sunt pentru premianţi. Nu e aşa: alea bune sunt... pentru ele: nu sunt câştigate, decid. 
Îţi aduci aminte de băiatul acela, cel mai cool din liceu? Tipul care avea cel mai tare skateboard şi cea mai tare gagică? Habar n-ai câţi băieţi voiau să fie ca el! Nu atât să fie capabili să facă exact ce făcea el, cât mai ales să aibă ce avea el. 
Suntem leneşi. Vrem să câştigăm Champions League bând bere, nu transpirând la antrenamente. 
Liceul se transformă în firmă, clasele de la şcoală se transformă în clase sociale, dar noi nu ne transformăm nici acum din băieţi în bărbaţi. Şeful de gaşcă devine CEO. Ca în trecut, la maturitate mulţi nu râvnesc la jobul sau la responsabilităţile şefului, râvnesc la pre- miile lui: salariul, limuzina şi – bineînţeles – femeia. Cu cât e mai cunoscut sau mai invidiat bărbatul, cu atât e mai atractivă femeia lui. Interesant ricoşeu, nu? 
Lăsând gluma la o parte sau poate doar ridicând un pic miza, mergem spre comparaţia finală: 
Copiii nu ştiu să-şi ţină gura. Nici bărbaţii. Pentru că nimic din ceea ce fac nu li se pare de valoare dacă nu e cunoscut de toată lumea. Vorbesc mult despre ce ar trebui să tacă. Jur că expresia Kiss and tell s-a inventat pentru bărbaţi. Femeile bârfesc, bărbaţii se laudă. Exact ca în copilărie, se laudă şi cu ce n-au... făcut. 
Ce nu ştie însă un copil şi pentru asta îl putem ierta ar trebui să ştie un bărbat: cuvintele odată spuse nu mai pot fi aduse înapoi, iar jucăriile pe care le strici când nu mai eşti copil... sunt mult mai scumpe. 

Acesta este un FRAGMENT din Ultimul început. Cartea nu se mai găsește de doi ani. Nu se va reedita. De ce nu? E lungă povestea. Cert este că prietenii noștri de la GreenPoint au vrut să ajute și au cumpărat 10 exemplare încă din prima zi. "Reciclează" una :) 
Ce poți face să o câștigi? Vezi mai jos. 


Concurs ULTIMUL ÎNCEPUT! Ce trebuie să faci ca să câștigi o carte care nu se mai găsește de doi ani? 1. Like & share...
Posted by GreenPoint Management on Sunday, 11 February 2018

Ai grijă de la cine înveți ce înseamnă o relație!

$
0
0





Nimeni nu poate să-ți povestească ce înseamnă dragostea. 
Trebuie să o trăiești tu. 

La fel cum nicio școală nu te va pregăti pentru viață. 
Doar (cel mult) pentru o profesie. 

În jurul nostru tău sunt mulți care cred că dacă și-au ratat viața… simplul fapt că tu ai evita greșelile lor este o rețetă pentru succes. De parcă n-ar mai exista și alte greșeli. 

Ai grijă la cei care îți spun cum să-ți educi copiii. 
Vezi mai întâi cum sunt educați copiii lor. 
La teorie toți ne pricepem. 

Ai grijă la cei care-ți spun cum să-ți alegi soțul sau soția. 
Sunt la a treia căsătorie (și ultima) și tot nu cred că mă pricep să le aleg eu.
Noroc că m-au ales ele. 

Ferește-te de cei care te întreabă “de când sunteți căsătoriți”.
Ei vor să creadă că și ție o să-ți treacă pasiunea; și tu o să te blazezi; și tu o să te prefaci că ești bine. Știi cartea aceea numită Întrebările sunt răspunsuri? CAUT-O!
Fiecare om e unic. 
La fel și fiecare cuplu. Același om în relație cu un altul se va purta altfel. Va gândi altfel. Va iubi altfel. 

La fel să fugi și de cele care te întreabă când faci un copil. Mulți (și multe) au deja și viața lor s-a făcut praf. Vor să o vadă și pe a ta la fel. 
CEI CARE SUNT PĂRINȚI FERICIȚI PE BUNE NU PUN ÎNTREBĂRI DESPRE VIAȚA ALTORA. SUNT PREA OCUPAȚI SĂ ȘI-O TRĂIASCĂ PE A LOR. 

Ai grijă de la cine înveți ce e succesul! 
Uneori banii “costă” prea mult. 

Dacă ai fi vecină cu șefa ta “împlinită”, mamă, femeie de carieră, mereu zen, ai putea să o auzi cum plânge în baie. 
(Sfat bonus: Nicăieri nu e un loc mai prost să te ascunzi. Se aude TOT)




Nu m-am decis inca daca dupa tine sunt o optimista sau o pesimista. Dar stiu ca dupa tine nu mai sunt eu.

$
0
0



Tatiana Ionescu mi-a scris simplu. 
Fără "Te urmăresc", 
fără "ești cel mai bun", 
fără orice fel de pupat undeva cum cred mulți că ușurează publicarea unui text. 
CALITATEA textului este singura care determină publicarea. Sinceritatea emoției este și ea esențială.  

"Buna Radu. Textul asta ar trebui trimis in alta parte, dar nu isi are rostul, asa ca ti-l trimit tie. Poate te inspira in ceva mai bun"

Observați că n-a zis nici măcar "te rog"? :) Cojones!

I-am răspuns. Nu foarte repede. Că vreau să-l public cu mici modificări. Nu a fost de acord. "N-aș mai fi eu"
Eram perplex. Mai rămânea să-mi spună "Nu poți să "coafezi" o emoție". Eu nu cred că textul acesta este un adio. Nici o răzbunare. Mai vorbim după ce îl citiți. 


Nu mi-e dor de tine. Ai stat destul! Asteptam de mult sa pleci pentru ca singura nu cred ca as fi putut sa te dau afara. Nu din casa. Din casa te-am dat de multe ori... de cam atatea ori de cate te-am implorat sa vii inapoi. 
Din suflet in schimb nu am putut sa te scot niciodata. Asa ca ai plecat tu... si eu m-am simtit libera.
Nu am plans. Pentru prima data in atatia ani, nu am plans. Nu mai aveam de ce. Am plans atata cat ai stat langa mine incat acum chiar nu mai avea rost. Acum doar am zambit. Putin amar ce-i drept. Nu m-am asteptat niciodata ca cel care este parasit sa fie cel ce pleaca de fapt. Tu mi-ai spus mie sa ne despartim.. asa cum ai spus de multe ori stiind ca eu o sa fiu tot acolo. De data asta eu am plecat. Nu plangand, nu reprosand, nefacand nimic din ceea ce era firesc. Am fost impreuna atatia ani incat ne cunosteam prea bine unul pe celalalt. Doua minute sunt suficiente cat sa stabilim ca fiecare trebuie sa plece pe drumul lui. Restul se spune prin priviri. Si pentru asta ai nevoie de doar cateva secunde.
Tu ai inteles in privirea mea ca m-ai dezamagit inca o data. Pacat ca dupa atata timp tot nu ma cunosti. Nu era dezamagire. Era resemnare. Eu am inteles ca tu nu o sa te schimbi. Mi-a luat ceva timp, dar am inteles. Sunt berbec ce-i drept, incapatanata sa cred ca tot o sa fie bine. Doar ca de data asta e cazul sa lasam astrele sa isi vada de ale lor. Nu o sa fie bine pentru noi. O sa fie bine pentru mine, fara tine. Poate si poate pentru tine fara noi, desi am inteles ca Îţi e greu fara mine... mi-a fost si mie mult timp. Doar ca mie mi-a fost greu cu tine.
Nu imi e dor de tine. Dar imi e dor de ceva ce nu am stiut ca am pana in momentul in care am pierdut... nu mai stiu sa privesc un om fara sa nu ma gandesc ca imi va face rau. La fel cum nu mai stiu sa ma bucur de nimic.
Cineva mi-a spus recent ca ar trebui sa ies din nou, sa cunosc oameni, sa imi dau o sansa.
Sincer, e usor sa incerci sa cunosti pe cineva nou. Poate fi chiar placut sau amuzant. Ceea ce e mai greu de facut este sa iti faci din nou planuri cu un om, sa visezi langa el, sa il lasi sa iti vada slabiciunile, defectele, fricile, sa il lasi sa intre in viata ta si sa iti asumi din nou riscul sa se termine la fel. Poate sa fie bine... sau poate sa fie la fel de rau...
Nu m-am decis inca daca dupa tine sunt o optimista sau o pesimista.
Dar stiu ca dupa tine nu mai sunt eu.
Ai luat ceva din mine cand AM plecat. Si nu stiu cum sa ma regasesc.
Nu mi-e dor de tine. Mi-e dor de ce eram langa tine si de ceea ce simt ca nu mai pot fi nici macar langa tine care ma cunosti deja, nu mai zic langa altul...
Si altul poate fi chiar bun... dar cred ca buna nu mai sunt eu


Poate greșesc eu… dar de Valentine’s day n-ar trebui să fie acțiune în restaurante, ci în dormitoare

$
0
0




În multe cupluri el și ea nu-și mai demonstrează nimic unul altuia. Le demonstrează altora. 
Cât sunt ei de împliniți. De îndrăgostiți. De activi social. Și de fotogenici. E un filtru pe instagram. Te face de 20 de ani. Și de plastic. Lăsați-mi, vă rog, ridurile de expresie. Ele sunt expresia faptului că am trăit. Nu vreau să fiu Ken și nici ea Barbie. Nu știu dacă ați observat, dar Ken n-are p***
Valentine’s day este pentru mulți un “to do”. 
Nu “to do her”. 
Ar fi fost bine. 
Prea mulți murdăresc doar fața de masă la restaurant, nu și așternuturile de acasă. Prin hoteluri ce mai e un pic de agitație. În săptămâna asta nimeni nu cere la recepție AMBELE buletine :)
Îmi spunea un cititor, ospătar la un restaurant de fițe, că Valentine’s   se vând cele mai scumpe băuturi:
 “Pentru o ocazie specială vă oferim un vin cu totul special” le zice. 
Și ce e așa special? 
Păi, prețul! Cum îi demonstrezi cât de mult o iubești? Cu nota de plată! Știi cum suntem noi, băieții, îmi face el cu ochiul, cocoși! Și eu sunt la fel când merg în altă parte! Un cocos. Și ei mă jumulesc exact cu metodele mele. Karma :)
Valentine’s = Ziua internațională a simulării iubirii. 
La fel ca la simularea BAC-ului... jumătate pică.



Noi facem începând cu miezul nopții "ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR DE LECTURĂ"
Se lansează PSIHOLOGIE PENTRU OAMENI OBIȘNUIȚI, VOLUMUL AL DOILEA



Hai să rămânem "pe subiect". Dacă ne iubești, adori să (ne) citești și vrei să ne ajuți să ducem vorba mai departe, dă-ne un like &share și comentează la postarea de pe pagina mea cu un motiv pentru care mă/ne citești. No giveaway this time :) Just love. Is it enough?




Ce contează de fapt în viață?

$
0
0




În general femeia are ultimul cuvânt. În acestă carte îl are pe primul. 


Ce contează de fapt în viață? 


Sunt momente când timpul pare că se oprește în loc sau doar că trecerea lui nu mai are sens. Când stai încremenită în fața inevitabilului, neputincioasă în fața unui final brutal și nimic nu mai pare să aibă rost. 
Oamenii se mișcă în jurul tău. Repede. Ca un uragan. Și tu ești în mijlocul lui. Ei fug la serviciu, la școală să-și ia copiii, la ședințe care îi plictisesc, la interviuri de angajare, la popă să promită dragoste veșnică, la doctor când realizează că nimeni nu e veșnic și viața e o lacrimă care alunecă pe un fir de păr. 
Și blocurile se învârt în jurul meu, cu fotografiile bine retușate ale reclamelor din care influenceri “larger than life” încearcă să mă convingă că viața poate să fie mai bună cumpărând. Zâmbetele lor sunt mari cât o dubă. Niciunul dintre produsele lor nu-l poate aduce înapoi pe tata. 
Știți… pentru mine tata a fost un mare influencer.
Mama s-a uscat. Nu mai are lacrimi. Eu plâng ca prosta mirându-mă cum poate să meargă în zece locuri ca să rezolve tot ce trebuie rezolvat. Viața nu-ți dă timp să-ți plângi morții. Tata, plecând pe ultimul drum, ne-a pus pe toți pe drumuri!
Ce contează de fapt în viață?
Și cine? 
Părinții care îți dau bani să-ți mobilezi jumătate de casă sau vedetele care îți spun de unde să-ți iei mobila?  

Aștept încă momentul când o prezentare de modă va scoate pe catwalk femei cu pungi de supermarket în mână, 
femei împingând cărucioare, 
femei strângând școlari la piept. 
Semnificative, nu figurative. 

Aștept un salon auto 
cu mașini de pompieri. 
Cu ambulanțe. 
Și șoferi care n-au condus niciodată pe un circuit, dar concurează zilnic cu moartea. Hai să vedem care ajunge mai repede la un bolnav! Hai să vedem care intră primul într-un incendiu!
Nu o cupă ține învingătorul desupra capului, ci un copil înfășurat într-o folie mai strălucitoare decât aurul. Și mult mai importantă. 

Viața intră în prelungiri. Știi cât de mult mai contează o zi? Când n-ai reușit să spui tot ce aveai de spus cuiva care pleacă pe neașteptate. A fost mereu acolo și te-ai gândit că tot ce a fost va mai fi. Uite că nu mai este. 

Mi-aş fi dorit ca tata să fie din fier. Să-l pot duce la reparat.
La kilometrul 220 maşina noastră a suferit un infarct. Exact ca tata. Nu? Motorul e inima maşinii. Dar ghici ce! Putem să-i punem alt motor. Altă inimă pentru tata nu am unde să găsesc. 
Maşinile astea. Ce norocoase. Poți să le resuscitezi din morți.

Am privit-o plecând pe platformă, cu l-a luat salvarea pe tata şi mi-am dat seama că sunt multe asemănări.
Vârsta. Nu ştiu cât înseamnă 77 de ani în car-years
Şi maşina a dat semne. Nu a dus-o nimeni la doctor. 

După ce că știam că nu știu mare lucru despre viață, acum mă întreb ce știu despre moarte. Mori de două ori? A doua oară când ești uitat. Sau asta e prima oară? Când ești uitat, de fapt? Când nu mai exiști sau când nu mai folosești?
E normal ca fiicele să plece. Să-și găsească un drum. Și dacă “drumul” ăsta nu prea mai dă pe acasă? 
La lansarea primului volum din Psihologie pentru oameni obișnuiți tata era în viață. Acum citești volumul al doilea și lumea are un tată mai puțin. Al meu. Cât de subțire e linia dintre viață și moarte! Aceste două pagini ale aceleaiași foi. La pagina 77 ești viu. Nu o să citești niciodată ce scrie la pagina 78.

Ce contează de fapt în viață? E o întrebare doar pentru genii? Eminescu să ne judece? 
Cred mai mult decât oricând că nu avem timp pentru un număr infinit de greșeli. 
Cred mai mult decât oricând că există prea târziu. Trebuie să înțelegi înainte să alegi! Să vizualizezi drumul înainte să pierzi jumătate din viață într-o fundătură. 
Pentru mine contează în viața doar ce îmi face plăcere și ce mă ajută să mă dezvolt. Să învăț. Ideal este să învățăm ceva ce ne face plăcere. Sper să găsiți în acestă carte din amândouă. 


Acesta este un fragment (riscant) din Psihologie pentru oameni obișnuiți, volumul al doilea. Precomandă din link. SUNT DOAR 2000 EXEMPLARE în primul tiraj. Parola e ultimul cuvânt de la pagina 26 din primul volum. Convenabil începe cu f :)


Schimb de dame

$
0
0





Am ales titlul acestei povestiri în onoarea unuia dintre scriitorii care mi-au redeschis pofta de lectură într-un moment în care îi spunem lectURĂ. E vorba de David Lodge.
 Am intrat la Litere cu convingerea tipic adolescentină că am citit mult. Vorba lui Oscar Wilde eram “young enough to know everything”. De la înălțimea propriei aroganțe am căzut în infernul neștiinței. Aveam de citit atât de mult încât la un moment dat pur și simplu nu mai puteam să spun nici ce am citit ieri, nici cum se numeau personajele din Furtuna, Măsură pentru măsură sau Neguțătorul din Veneția! Balcanic, scornisem nume alternative pentru piesele lui Shakespeare gen: Furtunul, Necruțătorul din Veneția sau Zadarnicele chinuri ale sesiunii. 
Nici revista facultății n-a scăpat! Se numea Coloane, dar cineva a scos o replică pamflet care se numea Cotloane.
Alte asemănări între titlul poveștii și romanul lui Lodge nu există, în parte pentru că subiectul meu este altul, în parte pentru că abilitățile mele sunt mai sărace. 
O să credeți, nu o să credeți, cine altul ar putea să vă spună cum s-a întâmplat totul într-o noapte fără pic de lună? 
Taxiurile au intrat în același timp în cochetul complex rezidențial și s-au oprit în fața aceluiași bloc după ce s-au încurcat puțin printre clădirile absolut identice. 
Din prima s-a dat jos Ioana, nume de scenă Catwoman. Femeia își câștigase existența în multe feluri până în acel moment, dar de aproape doi ani aflase găina cu ouă de aur în persoana… bărbatului!
Bărbatul în general, nu un bărbat anume. Investiția? Un costum de latex cumpărat de la unguri, o pereche de silicoane made in Dorobanți și un abonament la sală. 
Latexul nu crede-n lacrimi. Nici în cartofi prăjiți. Când te îmbraci în ceva care arată de parcă te-ai pictat, nu ai pus ceva pe tine, nu-ți permiți pizza. 
Taxiul ajunsese cu 15 minute mai devreme decât a prevăzut ea și cum nu-i plăcea să dea bonusuri și era plătită pentru doar o oră s-a decis că va mai sta acel sfert de oră la aer. În traducere liberă la aer însemna să fumeze două țigări. 
Din al doilea taxi ieșea un pic mai greu Oana. La fel de brunetă ca și Ioana, că doar foloseau aceeași vopsea de păr, Oana urmase și ea o reconversie profesională. Era o Albă ca Zăpada profesionistă la petreceri de copii. Specialitatea ei? Animale din baloane! Nu voia mama să-ți ia un câine? Îți făcea Albă ca Zăpada unul în 10 secunde! Albastru, roz sau chiar galben. Nu știai la ce școală să trebuie te duci ca să te faci pirat? Tot Albă ca Zăpada îți îndeplinea visul cu un papagal din două baloane și o sabie din trei!
-Aici e blocul ZXZ scara 9! O întrebă ea pe Ioana. Doamne, cât l-am căutat!
-Și eu, stai liniștită, nici nu știu cum își nimeresc casa când se îmbată oamenii ăștia! Sunt toate la fel. Probabil și viețile lor sunt identice. 
-Aaa. Nu locuiți aici. 
-Ha! Atâta ar mai fi lipsit! Pun pariu că aici au comunitate de-aia pe facebook și fiecare știe ce face fiecare. Un fel de bârfă instituționalizată. Eu aș fi avut block în bloc. Cu o notiță între femei: nu vă lăsați bărbații pe chat cu curva aia. 
Albă ca Zăpada ezită un pic: 
-Sunteți prostituată? 
-Doamne, câtă politețe pe tine! Nu, sunt un fel de dansatoare. Doar că nu tocmai genul care rămâne cu toate hainele pe ea. Astăzi sunt Catwoman. Nu e ceva din care să ieși la pensie. Tu? 
-Și eu am fost dansatoare. Dansuri populare. 
-Cred că sunt mai populare dansurile ca al meu zilele astea. Ce dansai? Călușarii? 
-Călușul e dans de bărbați. 
-Și ce, dragă, ale mele sunt pentru femei? 
Au râs amândouă. Genul acela de chimie care se întâmplă rar între femei. Poate și pentru că nu aveau nimic de împărțit. 
-Nu e chiar așa mare diferența, spuse Oana, eu sunt Albă ca Zăpada la petreceri de copii, dar am ocazia să muncesc mai des și să câștig mai mult de când m-am întâlnit la o petrecere mare cu o Cenușăreasa. Mi-a zis: cum vrei, fată, să te cheme tăticii la petreceri de copii când ești îmbrăcată până în gât? Decolteu, push-up, poze pe facebook și o să vezi cum te sună. 
-Păi, nu aleg în general mămicile cine să vină? 
-Când aleg mămicile vin arlechini, Mickey Mouși, magicieni…
-Magicieni? Știi bancul?
-Nu.
-De ce nu e bine să te încurci cu un magician? Că te fute și dispare. 
Sunt momente în viață cu care știi că nu o să te mai întâlnești și simți că trebuie să faci un pas riscant. Nu era nici descoperirea radioactivității, nici cucerirea lumii, dar cu siguranță Oanei îi bătea inima la fel de tare când i-a propus Ioanei: 
-Hai să facem schimb în seara asta. 
-Faci mișto? Nu-mi dau seama din geaca asta, dar nu cred că intri în costumul meu. Iar prin părțile esențiale nu știu dacă-l…umpli. 
-Hai în scară, zise precipitat Albă ca Zăpada. Sau oare ar trebui să-i spunem în faza asta “pisica albă”? Tot ce a urmat s-a întâmplat în mare viteză: 


continuarea în carte :)

Psihologii nu înțeleg femeile. Ei “tratează” feminitatea ca pe o boală.

$
0
0




Unde mulți văd dorințe contradictorii, eu și Muza vedem dorințe complementare. 
Vrea stabilitate, dar și aventură? Nimic mai firesc! 
Fără stabilitate simți că dormi pe un pat așezat pe nisipuri mișcătoare. Nu poți să construiești nimic. Ți-e frică și să te dai jos!
Fără aventură, însă, toată viața e un tunel. O vezi clar până la ultima stație. Ce poate să fie mai deprimant? Viața ca un deja vu continuu. 
Faptul că doi oameni se potrivesc nu-i face automat un cuplu, așa cum două cuvinte care rimează nu fac automat un poem! Dacă ar fi fost așa multe reclame s-ar fi încadrat la “poezie”. 

Un anumit procent de previzibil este esențial pentru orice calcul așa cum un pic de imprevizibil e de dorit. Condiment? Distracție? Poate și hrană pentru creierul care altfel ar anchiloza ca un pensionar captiv pe traseele rutinei. 
Balansul între dorința de stabilitate a femeii și cea pentru aventură este poate cel mai cunoscut perpetuum mobile. 

Ramona: Radu are o teorie frumoasă, dar pe care vreau de multă vreme să o amplific. El spune “fiecare are ceva ce un altul își dorește”, dar ce om nu devine cu timpul un altul? 
Cine sunt eu astăzi și cine eram acum 10 ani? 
Ce îmi doream atunci și am astăzi, dar nu mai vreau? 
Ce evitam atunci, poate tocmai pentru că aveam din plin, dar îmi doresc astăzi și nu mai pot avea? 
Pornind de la câteva kilograme în plus pe care mi le doream și acum nu le mai vreau, dar nu le pot da jos și până la șevaletul pe care pictam visuri și pe care acum nu vreau nici să-l mai văd, ne dorim, obținem, ne plictisim, aruncăm, redescoperim și ne dorim din nou. 

Bărbații se plâng că nu înțeleg femeile de parcă asta ar fi ultima problemă nerezolvată de pe pământ! Cancerul, Sida și alte boli, toate sunt rezolvate, numai femeia vă mai dă de furcă! 

Știți deja care este originea universului, originea omului și scopul lui în viață, doar femeia asta nu se lasă prinsă în două teoreme! Pariez că v-ați da și premiul Nobel pentru asta. Între voi, cum se tot întâmplă cu premiile. 
Bărbații nu înțeleg femeile? Dar ce vor să știe despre ele în afară de cum să le bage în pat când le doresc și să le dea afară fără scandal când le-a trecut?  
Bărbatul care vrea într-adevăr mai mult decât o noapte, bărbatul care vrea 1000 de one-night-stands cu aceeași femeie, bărbatul care crede că și-a găsit jumătatea, nu doar un loc de dat din cur, acela sigur începe să înțeleagă femeia. Pe a lui. 
Nu poți să înțelegi decât ce te interesează!

Curiozitatea poate să fie flatantă, dar interesul ne topește și pasiunea ne cucerește definitiv. 
O fată îmi spunea că pe ea n-o interesează pasiunile. Că “astea-s nebunii de moment”. Nu știu ce să zic, tatăl lui Radu a fost nebun cu acte în regulă și nu i-a trecut niciodată. Din păcate singura lui pasiune a fost pentru sine. Și singura dragoste… amorul propriu. Încă mai lucrez să-mi “repar” soțul. Step by step.   


It's Father's Day and everybody's wounded
First we take Manhattan, then we take Berlin
Leonard Cohen

Fiecare poveste de dragoste are o coloană sonoră. A noastră a fost ceva de genul “In my secret life” - Cohen, “Need you now” - Lady Antebellum și “Live with me” - Massive Attack. Analizând versurile orice psiholog va spune că un asemenea cuplu se îndreaptă spre dezastru, că e o relație toxică, care ne va consuma. Noi nu am analizat versurile. Noi le-am trăit. 
Așa că la nuntă am dansat pe At last - Etta James

Vrei să mă înțelegi? Sau vrei să-ți capitulez? Vezi că e o problemă mare atunci când cucerești o cetate. Că apoi trebuie să o aperi. 

#
Dacă te simt doar în vizită prin viața mea 
să nu te surprindă că o să-ți prezint doar zonele pentru turiști. 

Vrei să te iubesc sau vrei să depind de iubirea ta? Dragostea ta e coarda de siguranță a alpinistului sau frângia ostilă a unei spânzurători? 

“They-re gonna hang me in the morning
A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin'
And I'll never see the sun

I want to warn you fellers
And tell you one by one
What makes a gallows rope to swing
A woman and a gun”
The Arizona Killer
(Katie Lee)




Precomandă din link. 
SUNT DOAR 2000 EXEMPLARE în primul tiraj. 
Parola e ultimul cuvânt de la pagina 26 din primul volum. 
Convenabil începe cu f :)

Ca să-mi păstrez relația m-am umilit efectiv și tot nu a mers. Cum îmi pot recâștiga respectul față de mine însămi?

$
0
0




Blogging democracy winner. Problema e pusă de data asta de o femeie, dar știți voi câți bărbați mi-au scris poveștile lor care se puteau rezuma exact așa? 

În fața iubirii toți suntem la fel. 
De proști. 

Prea mulți vor să păstreze relația când pare singurul lucru care mai aduce aminte de ce au avut. Au avut o dragoste. Acum au… 
o relație 
câteva poze “de familie”
același nume pe ușă
un om care să-ți răspundă la salut când o deschizi
același om care a închis conversația cu altcineva când ai băgat cheia în ușă. 

Când o luai de mână parcă puteai să te bați și cu Dumnezeu. Acum mâna ei e făcută din nisip. Ți se scurge dragostea printre degete. 

Muza se uită peste umăr și - în timp ce vorbește cu o prietenă, Axana - mă ceartă. “Nu răspundeai unei femei? Iar aperi bărbații?”
“Apăr îndrăgostiții”
Ea continuă să vorbească animată la telefon. Îmi pun căștile și ascult Vanessa Daou. 
Versurile spun “tu ești singurul pentru mine”. Gândul cititoarei completează: “eu nu mai eram singura pentru el, nu mai eram deloc, inima lui oscila între două femei, dar eu nu eram printre ele. Ca un făcut, cu cât se îndepărta de mine mama lui devenea și mai scorpie. Am fost o cenușăreasă despre care n-a scris nimeni”. 

Și dacă scriu eu? Ajută? 
Poate. Să vă treziți dracului! 
Ce-i tâmpenia asta cu lupta pentru relație prin renunțarea la tine? 
Ce e dragostea asta umilită? Leoaica tânără, iubirea din poezia lui Nichita Stănescu, era sălbatică, nu apărea la circ. Te mușca de față, nu îți lingea mâna!
Pentru o relație pot să lupte cu șanse doar amândoi. 
Când lupți de unul singur nu o faci ca să păstrezi o relație. Ci o aparență. 
O minciună. 

Iar respectul față de tine însuți/însăți se recucerește începând de la cea mai grea propoziție pe care poți să ți-o spui în oglindă: Am greșit. 


Apoi poți continua într-o discuție cu el/ea: Dar am greșit pentru te-am iubit. Știu că pot să iubesc și pe altcineva decât pe mine însumi. E o calitate din ce în ce mai rar întâlnită. Pentru tine nu garantez.  
Viewing all 1084 articles
Browse latest View live