Ne amăgim că viața fiecărui om e un roman, dar trebuie să admitem că există romane bune și romane proaste. Romane de aventuri care te țin cu sufletul la gură și romane mai austere în întâmplări, chiar plate.
Din păcate, din categoria “gusturi românești”, avem talentul să ne uităm mai mult la alții decât la ai noștri. Mulți știu în detaliu viața Prințesei Diana, dar nu prea au habar despre Regina Maria. Unii chiar mi-au zis “sigur că știu, nu e o rețea de sănătate?”.
Cred că ține de sănătatea sufletului unui popor să știe cine sunt cei ce i-au dat din sufletul și curajul lor.
Astăzi e ziua Mariei. Născută în Anglia pe 29 octombrie 1875
Frumoasă ca un vis și de o inteligență la fel de ascuțită ca tăișul unei săbii japoneze, viitoarea regină a României ar fi putut să nu existe!
Pentru că Regina Victoria s-a opus căsătoriei părinților ei, Maria Alexandrovna a Rusiei și Alfred “Alfie” Duce de Saxa-Coburg Gotha. Curat roman de aventuri, Victoria însăși a fost îndrăgostită de tatăl Marii Ducese Maria Alexandrovna, Țarul Alexandru al II-lea, pe când acesta era doar un tânăr “de mare viitor”. Victoria nici nu a venit la nuntă, doar a trimis emisari de rang înalt. Oare mai avea sentimente pentru țar?
Gurile rele, dar bine informate spun că soția Regelui Ferdinand a fost mai fidelă poporului decât soțului, dar dacă de infidelități e capabilă orice mediocritate, să joace în paralel un rol atât de puternic în viața unei țări care - până la urmă - nu era a ei decât prin adopție… asta nu poate oricine! Gândiți-vă doar la politicienii români, născuți aici, dar care nu fac nimic pentru țară. Nici nu ne mai interesează dacă sunt fideli sau nu față de familie! Poate nu își înșală nevestele, dar ne-au înșelat nouă mereu așteptările.
Maria i-a făcut lui Ferdinand 6 copii, s-a făcut iubită de popor ca nimeni alta și a scris despre România frumos, pasional, cum nu se mai scrie acum că, nu-i așa, toți suntem niște cinici care nu mai credem în nimic.
Eu cred în Regina Maria inclusiv pentru meritul de a fi demonstrat că oricât de puternică ești ca poziție socială poți să nu uiți că ești femeie și am ros efectiv biografia ei scrisă de Hannah Pakula, una dintre cele mai bune biografii de personalități istorice. Nu sunt vorbele mele, ci părerea uriașului scriitor Graham Greene și a laureatului cu Pulitzer, istoricul Robert K. Massie
Hai că ne facem de râs niște străini, e adevărat, niște străini geniali, știu mai multe despre Maria a României decât noi, românii!
De ziua ei vă fac un mic cadou. Comandați direct din link cartea ULTIMA ROMANTICĂ, biografia reginei Maria și introduceți codul Radu20.
Atenție! E posibil să uitați în timpul lecturii că este chiar o poveste reală! Atât de bine e scrisă! Cele 500 de pagini zboară în două nopți, dar ce nopți!
Bonus la bonus, același cod, Radu20, vă aduce reduceri și la savuroasele cărți ale lui Adrian Cioroianu, CEA MAI FRUMOASĂ POVESTE - Câteva adevăruri simple despre istoria românilor și NU PUTEM EVADA DIN ISTORIA NOASTRĂ - practic volumul al doilea din “Cea mai frumoasă poveste”
ULTIMA ROMANTICĂ - https://goo.gl/mNYCKN
CEA MAI FRUMOASĂ POVESTE (1&2) - https://goo.gl/phhJKd